in

Najbolji pilot zmaja je iz Borče

Državno prvenstvo u ultralakom letenju održano je danas, 3. oktobra, u Smederevu, na aerodromu. U kategoriji upravljanja motornim zmajem najbolji je bio Vojislav Đukić iz Borče!

Na ovom takmičenju postojale su dve kategorije – upravljanje ultralakim avionom i motornim zmajem. U ovoj drugoj kao najbolji pokazao se Vojislav Đukić koji je između ostalog pomagao Lobiju prilikom pravljenja ekskluzivnog snimka Pupinovog mosta iz vazduha.

Vojislav je dugogodišnji zmajar sa Lisičjeg jarka, aerodroma u Padinskoj Skeli, i smatra da je upravo to njegovo iskustvo odigralo najznačajniju ulogu danas na takmičenju:

„Što se tiče nekoh konkretnih priprema, nisam se pripremao. Presudili su moje dugogodišnje iskustvo, često letenje i trenaža u okolini ‘Lisičjeg jarka’.“

vojiskav-djukic-zmaj-2015-10-03-1

Iako je današnji dan na levoj obali bio prijatan sa temperaturom koja se pela čak i do 25. podeljka na termometru, u Smederevu za takmičare nije bilo baš tako pogodno:

„Vreme nije bilo tako idealno. Duvao je jak, rafalni vetar i oko podneva se pojavila termika,“ priča Vojislav i dodaje: „Ali leti se i po takvom vremenu.“

vojiskav-djukic-zmaj-2015-10-03-2

Za Državno prvenstvo u ultrakratkom letenju prijavili su se takmičari iz 12 klubova iz svih krajeva Srbije. Veliki broj njih je iskusan kao naš takmičar sa leve obale.

Prema njegovim rečima, takmičenje je zbog toga bilo neizvesno „ali meni je nekako taj vetar prijao i išao u korist.“

„Ranijih godina osvajao sam treća mesta ali ove godine pehar će sijati na levoj obali do sledećeg takmičenja“, ponosno izjavljuje Voja.

Vojislav Đukić takođe je početkom septembra učestvovao na Aeroreli takmičenju u Trsteniku.

vojiskav-djukic-zmaj-2015-10-03-3

Leteo je avionom u generalnoj avijaciji i trenutno je osmi na nivou države što je sjajan rezultat kad se uzme u obzir da su ostali takmičari mahom stariji, vojni i penzionisani piloti. Voja se bavi letenjem od 2007. godine a pre toga je skakao sa padobranom. Počeo je da pilotira zmajem a posle par godina i avionima.

Ovim putem on poziva sve zainteresovane da dođu na aerodrom „Lisičji jarak“ svakog dana kad je lepo vreme da probaju da lete.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Samo jedan bod na „Vizelj parku“

    Obilaznica, Zrenjaninski put-Ovča, LOBI, izvor: beobuild.rs

    Svečano otvoren „najbrži i najbolji autoput u Srbiji“