in

Vidovdanski teren uništen godinu dana od renoviranja

Prošlo je tek godinu dana od kako je opština renovirala i uredila teren u Borči, u naselju Centar 3. Na ovom terenu godinama se održava Vidovdanski turnir u malom fudbalu, ali svakodnevno ga koriste i deca i odrasli iz ovog i okolnih naselja.

Nažalost, iako je potpuno renoviran u junu prošle godine, teren je već sada u drastično lošem stanju. I ne, nisu radovi loše obavljeni, već štetu nanosi nemar i bahatost određenog broja sugrađana.

Na fotografijama koje je jedan od naših sugrađana objavio na društvenim mrežama, može se jasno videti da su na Vidovdanskom terenu fudbalski golovi polomljeni, ograda je iskidana i izlomljena, ormarić za struju razvaljen, a kapije polomljene i pokradene.

Što se nadležnih tiče, jasno je da je teško sprečiti ovakvu vrstu uništavanja. Ipak, postavlja se pitanje održavanja, jer na površini oko terena buja ambrozija koju niko ne kosi i ne uništava.

Stanje u kome se sada nalazi Vidovdanski teren pokazuje da jedan broj građana leve obale (na sreću ne svi), jednostavno nema domaćinski odnos prema svom komšiluku.

Dok se neke komšije angažuju da samostalno urede i unaprede okruženje u kome svi živimo, drugima je izgleda postalo zabavno da ga uništavaju!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Problem ce biti resen kad vandalima ukinete status deteta. Sa njima samo ostro i na prvu. A prema ambroziji se treba odnositi domacinski, dakle oni koji tu zive da ne cekaju „nadlezne“.

  2. Pod hitno organizovati i uzbuniti celu Borcu ,povezati se medjusobno na drustvenim mrezama i reagovati snazno na svako unistavanje naseg kraja . Gradjanska hapsenja za vandale i sve koji prljaju Borcu i okolinu!!!

Vojislav Đukić iz Borče ponovo prvak u letenju motornim zmajem

Prijave za Pesnički sabor u slavu Svete Petke u Ovči