in

Prijave za Pesnički sabor u slavu Svete Petke u Ovči

Udruženje pisaca „Poeta Dunavski venac“ i Srpska Pravoslavna Parohija Ovčanska, i ove godine organizuju Pesnički sabor u slavu Svete Petke, koji se tradicionalno održava u Domu kulture u Ovči.

Sabor u slavu Svete Petke se održava već petu godinu za redom, a u istoj organizaciji do sada smo imali i tri Vidovdanska sabora.

Sa Vidovdanskog Sabora

Na Saboru mogu učestvovati svi pesnici koji pošalju dve pesme, duhovne, rodoljubive ili ljubavne poezije. Pesme ne smeju biti duže od 28 redova i moraju biti lektorisane. Prema rečima organizatora, pesme je potrebno poslati potpisane, sa naznakom grada i države iz koje je pesnik. 

Pesme se šalju na email adrese: saborsvpetka@gmail.com ili poetadunvskivenac@gmail.com

Konkurs za učešće na ovogodišnjem saboru otvoren je 05. avgusta i trajaće sve do 30. septembra ove godine. Sabor je takmičarskog karaktera, a radove će na samom Saboru ocenjivati stručni žiri. 

Kotizacija za učešće iznosi 1.000 dinara i uplaćuje se na račun udruženja „Poeta Dunavski venac“, broj računa: 200-2853670101861-33, sa naznakom „za pesnički sabor“. Uplatnicu je potrebno skenirati i sa prijavom i odabranim pesmama, poslati na navedene email adrese.

Hram Svete Petke na Ovčankom putu

Tradicionalno, Sabor se održava u Domu kulture u Ovči, u subotu 20. oktobra, sa početkom u 13.00 časova. Dodela nagrada biće održana u Hramu Svete Petke na Ovčanskom putu.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem broja telefona +381 60 3329 121

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Vidovdanski teren uništen godinu dana od renoviranja

Sinoć na Zrenjanincu lakše povređena ženska osoba