in

Uskoro nas očekuje treći Vidovdanski pesnički susret

Sa Vidovdanskog Sabora

Udruženje pisaca „Poeta Dunavski Venac“ i Srpska Pravoslavna parohija Ovčanska pri hramu Svete Petke u Ovči, organizuju treći po redu Vidovdanski pesnički susret.

Ovogodišnji susret planiran je za subotu, 23. jun 2018. godine, u Domu kulture u Ovči sa početkom u 13.00 časova, a svi zainteresovani pesnici mogu da se pridruže i učestvuju na trećem po redu konkursu duhovne, rodoljubive i ljubavne poezije.

Pesnici koji ne pišu na srpskom jeziku obavezno moraju dostaviti prevod pesme na srpskom jeziku, osim pesnika koji pišu na srodnim jezicima (hrvatskom, crnogorskom i bošnjačkom). Pismo može biti ćirilično ili latinično s tim što se moraju koristiti slovni znaci (č,ć,š,ž,). Pesme (šalju se dve, bilo kog žanra) ne smeju biti duže od 28 stihova (redova) i moraju biti lektorisane jer se neće ispravljati i doterivati već će biti štampane kako su poslate. Obavezno je koristiti font 12.

Prateći kulturno umetnički program

Radove slati isključivo elektronskom poštom, potpisane imenom i prezimenom autora. Žiri će u toku samog programa ocenjivati pesme i na kraju istog proglasiti tri najbolje, koje će biti nagrađene, i još tri koje će biti pohvaljene.

Elektronska adresa za slanje radova je: saborsvpetka@gmail.com

Svi učesnici konkursa plaćaju kotizaciju u iznosu od 1000,00 dinara na žiro račun: Poeta Dunavski venac 200-2853670101861-33 sa naznakom ,,za zbornik“. Potvrdu o uplati kotizacije skenirati i poslati elektronskom poštom. Sva dodatna obaveštenja možete dobiti na broj telefona 060/3329121

Konkurs je otvoren od 01. aprila do 31. maja 2018. godine.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kod Pančevačkog mosta izvučeno telo iz Dunava

Zbog zagađenja bunara smanjeno snabdevanjem vodom