Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Uskoro nas očekuje treći Vidovdanski pesnički susret

u Vesti od
Bitolj – Restoran i kafana

Udruženje pisaca „Poeta Dunavski Venac“ i Srpska Pravoslavna parohija Ovčanska pri hramu Svete Petke u Ovči, organizuju treći po redu Vidovdanski pesnički susret.

Ovogodišnji susret planiran je za subotu, 23. jun 2018. godine, u Domu kulture u Ovči sa početkom u 13.00 časova, a svi zainteresovani pesnici mogu da se pridruže i učestvuju na trećem po redu konkursu duhovne, rodoljubive i ljubavne poezije.

Pesnici koji ne pišu na srpskom jeziku obavezno moraju dostaviti prevod pesme na srpskom jeziku, osim pesnika koji pišu na srodnim jezicima (hrvatskom, crnogorskom i bošnjačkom). Pismo može biti ćirilično ili latinično s tim što se moraju koristiti slovni znaci (č,ć,š,ž,). Pesme (šalju se dve, bilo kog žanra) ne smeju biti duže od 28 stihova (redova) i moraju biti lektorisane jer se neće ispravljati i doterivati već će biti štampane kako su poslate. Obavezno je koristiti font 12.

  Vozila Gradske čistoće već danima ne posećuju Kotež
Prateći kulturno umetnički program

Radove slati isključivo elektronskom poštom, potpisane imenom i prezimenom autora. Žiri će u toku samog programa ocenjivati pesme i na kraju istog proglasiti tri najbolje, koje će biti nagrađene, i još tri koje će biti pohvaljene.

Elektronska adresa za slanje radova je: saborsvpetka@gmail.com

Svi učesnici konkursa plaćaju kotizaciju u iznosu od 1000,00 dinara na žiro račun: Poeta Dunavski venac 200-2853670101861-33 sa naznakom ,,za zbornik“. Potvrdu o uplati kotizacije skenirati i poslati elektronskom poštom. Sva dodatna obaveštenja možete dobiti na broj telefona 060/3329121

Konkurs je otvoren od 01. aprila do 31. maja 2018. godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh