Rekonstrukcija "Pančevca" čeka novi most na Adi Huji - www.lobi-info.rs

Rekonstrukcija „Pančevca“ čeka novi most na Adi Huji

2 minuta za čitanje

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića, kompletna i temeljna rekonstrukcija Pančevačkog mosta moraće da sačeka završetak mosta na Adi Huji, čija će izgradnja početi 2020. godine.

Kako je dodao, ipak će se u međuvremenu verovatno raditi neophodna rekonstrukcija onoga što je važno za normalno funkcionisanje mosta

Upitan da li postoji konkretna komunikacija Grada i Republike po pitanju obnove Pančevačkog mosta, Vesić je novinarima rekao da ona postoji, ali da Pančevački most ne pripada Gradu, već je u nadležnosti “Puteva Srbije”.

Putevi Srbije rade projekat. Mi ćemo u tome učestvovati, ali kompletna rekonstrukcija će biti na preduzeću Putevi Srbije – rekao je Vesić.

On je objasnio da će, u okviru plana koji postoji za preuzmanje saobraćajnica na teritoriji Beograda, u jednom trenutku narednih godina Pančevački most preći u nadležnost Grada Beograda, kao i autoput kada se bude završila obilaznica, budući da će onda autoput kroz grad postati gradski bulevar.

Ako niste znali

Pančevački most ima po dve trake u oba pravca za drumski saobraćaj i dva koloseka za železnički saobraćaj.

Cela dužina mosta sa betonskim vijaduktom i inundacionim mostom iznosi 1.526,4 metara. Glavna konstrukcija mosta duga je 1134,7 metara.

Most je pušten u saobracaj 10. novembra 1935. godine. Tokom Drugog svetskog rata most je srušila Jugoslovenska vojska u nameri da uspori napredovanje nacista. Obnovljen je 1946. godine.

Da li je Pančevački most zaista u lošem stanju, kako se priča, i da li je potpuno bezbedan za saobraćaj, znaće se nakon testiranja koje je sprovedeno u nedelju.

Zbog ovih pregleda, koje sprovodi specijalno vozilo, jedna traka u smeru ka Pančevu je bila zatvorena sve do 18.00 časova. Ipak, nije bilo gužvi jer je nedeljom manji intenzitet saibraćaja.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Zbog planiranih radova, deo leve obale sutra bez vode

Sledaća priča

Zbog radova uskoro izmene na linijama Bg voza ka Ovči

Poslednje od Društvo