in

Ovog vikenda testiranje konstrukcije Pančevca

Poznato je da je Pančevački most u prilično lošem stanju, te da je zreo za “generalku”. Zato će ove nedelje, 22. jula, od 08.00 do 18.00 časova, biti vršeno ispitivanje ležišta mosta, deonica Beograd-Pančevo, i to specijalnim vozilom koje će se kretati desnom stranom kolovoza.

Podsetimo, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je početkom godine da će do kraja 2018. Pančevački most biti rekonstruisan i da će ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti uklonjene.

Kako je ona tada izjavila, “zajedničkim snagama resornog ministarstva, JP Putevi Srbije, JP Železnice Srbije i grada Beograda, taj most će biti uređen prvi put posle 10 godina”.

“Pančevac” je sagrađen 1935. godine, ali je srušen tokom Drugog svetskog rata, da bi bio obnovljen i ponovo otvoren 1946, a više o njegovoj istoriji pogledajte OVDE.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Dobro je da se uredi kako neko ne bi poginuo, one ograde su toliko trule da ce pasti ukoliko se neko osloni celim telom na ogradu. Mogli bi postaviti i neke visoke metalne mreze da se vise ne bacaju sa mosta silni nesrecni ljudi.

Tri humanitarca iz Londona preko Borče na putu ka Rusiji

Težak sudar na obilaznici, troje povređenih u teškom stanju