in

Rekonstrukcija Pančevca do kraja ove godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će do kraja godine biti rekonstruisan Pančevački most i da će ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti uklonjene.

Zajedničkim snagama resornog ministarstva, JP Putevi Srbije, JP Železnice Srbije i grada Beograda, taj most će biti uređen prvi put posle 10 godina.

„Uredićemo kolovoz, Železnice Srbije će zaštiti most od korozije, grad Beograd će ga osvetliti i do kraja godine Pančevački most će izgledati potpuno drugačije.“ – istakla je ministarka.

Osim radova na samom mostu, ministarka je najavila i da će sve ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti izmeštene. Pronaći će im se drugo mesto gde će plaćati sve svoje obaveze.

Predsednik opštine Palilula zahvalio se ministarki i njenom timu na pažnji koju ukazuju Pančevačkom mostu budući da je taj most, prema njegovim rečima, jedan od problema na koji se stanovnici Palilule najviše žale.

On je naveo da je područje na kome se sada nalaze ilegalne šljunkare jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu „poput onih gde se gradi Beograd na vodi“. Prema Jovičićevim rečima, za pet do 10 godina, biće tu sagradjen „potpuno novi grad“.

Inače Pančevački most pušten je u saobraćaj 27. oktobra 1935. godine, pre više od 80 godina. Čak tri puta je menjao svoj naziv, a nekoliko puta bio i rušen.

Poslednja velika sanacija na Pančevačkom mostu izvodila se davne 1965. godine. U međuvremenu izvodili su se radovi samo na popravkama i manjim sanacijama.

Nažalost, često smo bili svedoci i obrušavanja konstrukcije mosta i drugih ozbiljnih oštećenja. Valjda će ovoga puta naš Pančevac zaista dobiti tretman kakav mu je davno bio neophodan.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Svi smo ih preležali u detinjstvu, ali to nisu bile male boginje!

    Crveni krst Palilula i proaktivan pristup od najranijih dana