in

Crveni krst Palilula i proaktivan pristup od najranijih dana

Crveni krst organizuje odlične obuke za najmlađe kako bi pomogao da deca razviju veštine i samopouzdanje koje će im možda trebati u eventualnim kritičnim situacijama.

Tokom ove školske godine Crveni Krsta Palilula organizovao je intenzivan program za učenike osnovnih škola, kako bi mališanima podigli svest o rizicima i podstakli njihovu otpornost. Aktivnosti su odlično osmišljene, zanimljive su i izuzetno korisne, a deca u njima rado učestvuju.

Deca su deo društva, pa s obzirom da sve što utiče na društvo utiče i na njih, i oni moraju učestvovati u rešavanju problema. Deca su sposobna da budu ne samo pasivni primaoci podrške, već i da budu aktivni u rešavanju problema.

Crveni Krst Palilula u osnovnoj školi

Program Crvenog krsta Srbije za smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti, decu oprema neophodnim znanjima o tome kako da prepoznaju problem i kako da njegovom rešavanju pristupe na najefikasniji način.

Uz ovakvu adekvatnu edukaciju, deca mogu razviti veštine i postati otpornija na traumatična iskustva. Od izuzetnog je društvenog značaja da se sva deca ohrabre da razviju ove veštine.

Foto: Crveni Krst Palilula

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Rekonstrukcija Pančevca do kraja ove godine

U udesu u Borči, sinoć povređen muškarac