in

Ponudu za kupovinu PKB dostavila samo jedna kompanija

Juče u podne istekao je poslednji rok da zainteresovani investitori podnesu prijavu za učešće u javnom prikupljanju ponuda sa javanim nadmetanjem, a sve sa ciljem privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i njegovih zavisnih društava. 

Jedna kompanija dostavila je ponudu za kupovinu PKB-a, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede. Nadležni još ne otkrivaju o kome je reč. 

Do 10. septembra, do kada je bio rok za dostavljanje ponuda, dve kompanije su otkupile Prodajnu dokumentaciju, dok je ponudu dostavila jedna kompanija – navode u ministarstvu.

Nezvanično, za nekada najveće poljoprivredno preduzeće u zemlji bile su zainteresovane dve kompanije – srpske ispostave „Al Dahre“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i jedna hrvatska kompanija, iza koje zapravo stoji indijski kapital. 

Kako su nezvanično saznale“Novosti“, bankarsku garanciju su podneli Arapi, što bi moglo da ukaže da su se oni i zvanično prijavili za „trku“, ali to nije potvrđeno iz nadležnog ministarstva. Ko se prijavio, javnost bi trebalo zvanično da sazna 13. septembra u podne za kada je zakazano otvaranje ponude.

Kako su ranije izjavili u Sindikatu PKB-a, oni nisu zadovoljni modelom prodaje ni početnom cenom jer je procenjena vrednost PKB-a 2015. godine bila 314 miliona evra, a prema poslednjoj proceni 208 miliona evra.

Imovinu čini više od 17. 000 hektara poljoprivrednog zemljišta, oko 70 kilometara kanalske mreže za navodnjavanje, oko 17. 000 grla stoke, kao i poljoprivredne mašine, kombajni, traktori, a PKB trenutnio zapošljava oko 1.700 radnika.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Nova divlja deponija „nikla“ između Borče i Kovilova

    Borča dobila novi mostić i obilazak oko Shoppi-a