Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Nova divlja deponija “nikla” između Borče i Kovilova

u Vesti od

Od kada je Eko patrola počela da kontroliše poznate problematične lokacije na levoj obali, na kojima se pojavljuju divlje deponije, bahati prevoznici počeli su da traže nova mesta na kojima će istovariti otpad.

Nadali smo se da će prijave i kazne uticati da bahati zagađivači promene svoje navike i da će umesto leve obale konačno početi da odvoze otpad u Vinču, gde mu je i mesto. Ipak, neki od njih grčevito se drže svoje zarade i lenjosti.

U pokušaju da se sakriju od Eko patrola, pronašli su sebi novu lokaciju za istovar otpada, pa je na poljskom putu između Borče i Kovilova narasla i nova divlja deponija, u roku od mesec dana.

Inače, Eko patrola do sada je čuvala područja kod vikend naselja Mika Alas, zaštićeno stanište Veliko Blato i područje ispod Pančevačkog mosta, pored nasipa ka Kotežu. Po prijavi sugrađana saznali su i za novonastalu divlju deponiju.

U poslednjih nedelju dana prijavilo se još članova za Eko patrolu, tako da ćemo od sledeće nedelje moći da pokrijemo i ovu novu divlju deponiju između Borče i Kovilova. – kažu iz Eko patrole

Iz ove patrole, koja je deo nevladine organizacije Eko Pančevački rit, još jednom apeluju na sugrađane, da bez milosti fotografišu zagađivače i fotografije proslede udruženju koje podnosi prijave.

Zanimljivo:  Porodica u Krnjači ugrožena, sa gradilišta im na kuću pada armatura, letve i skele

Izgleda da je to jedini način da se zaštiti životna sredina i spreči da se cela leva obala pretvori u deponiju.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh