in

Biciklistička staza na Pupinu i dalje ne vodi na levu obalu

Nakon rekonstrukcije Takovske ulice podigla se prašina u javnosti zbog načina na koji je na ovoj deonici postavljena biciklistička staza i sve se pretvorilo u borbu za opstanak između pešaka, biciklista i parkiranih automobila.

Biciklistička staza u Takovskoj

Nakon što je preduzeće „Beograd put“ popravilo načinjenu grešku i pomerilo biciklističku stazu tako da automobili mogu nesmetano da se parkiraju, javio se novi problem – trotoar namenjen pešacima je sada izuzetno uzan.

U Takovskoj je falilo desetak centimetara da se ubaci i metro – duhovito je primetio jedan sugrađanin.

I ovo nije nimalo usamljen slučaj, jer i u nedavno rekonstruisanoj Ruzveltovoj ulici vodi se ista borba. Vozači automobila uredno koriste biciklističku stazu za parkiranje svojih vozila.

Biciklistička staza u Ruzveltovoj

Ipak, pobednik u kategoriji suludih biciklističkih staza, svakako je ona koja preko Pupinovog mosta (ne)vodi iz Zemuna na levu obalu. Koristili su je vozači i kao parking, ali njena suludost ide i dalje od toga, jer popularno je nazvana „Put za Nigde“.

Biciklistička staza na Pupinovom mostu služi kao parking

Oni koje se u neznanju osmele da krenu biciklom iz Zemuna prema Borči, u nadi da će se provozati i levom obalom, neće se obradovati. Mogu da se provozaju samo do kraja ove staze i da se vrate nazad u Zemun.

U međuvremenu staza za Nigde pretvorila se u stazu Zemun – Zemun. Omogućeno je da se biciklisti i pešaci u „kružnoj turi“ vrate do Zemuna, jer dobili su stepenište i „kružni put“. 

Stepenice i „kružni put“

Iz firme koja je angažovana na izgradnji pristupnih saobraćajnica mostu, objasnili su da je u pitanju planska gradnja. Biciklistička staza će se produžiti, kada se izgradi raskrsnica.

Naravno, ako u međuvremenu ne zaborave, jer u centralnim gradskim zonama, greške više bodu oči!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Mi gradjani drugog reda tj. Borce verovatno ne zaluzujemo biciklisticke staze, zato ih i nemamo niti imaju nameru da ih grade uskoro. Velika je steta sto bar nemamo mogucnost da se provozamo biciklima do Zemuna i Gardosa kao ljudi sa druge strane mosta no moramo voziti brzim trakama rizikujuci zivote ucesnika saobracaja

Omladinci Crvenog krsta Palilula, državni prvaci u pružanju prve pomoći

Nova divlja deponija „nikla“ između Borče i Kovilova