in

Omladinci Crvenog krsta Palilula, državni prvaci u pružanju prve pomoći

U Crvenom krstu Srbije Svetski dan pružanja prve pomoći obeležen je proteklog vikenda Državnim takmičenjem iz ove oblasti. Mladi volonteri Crvenog krsta koji su pokazali najbolje rezultate na prethodnim regionalnim i gradskim takmičenjima, nadmetali su se kako bi pokazali šta znaju i koliko su brzi i vešti.

Na poligonima koji su simulirali različite situacije svakodnevnih povreda, volonteri Crvenog krsta u kategorijama omladine, podmlatka i petilića, podeljeni u šestočlane timove, imali su zadatak da pokažu da su uigrani, da umeju da se snađu na nepoznatnom terenu, i da efikasno zbrinu sve povređene.

U veoma jakoj konkurenciji, prvo mesto u kategoriji omladine pripalo je Crvenom krstu Palilula. Ekipa podmlatka, koja se u ovom sastavu prvi put pojavila na takmičenju iz ove oblasti, osvojila je solidno četvrto mesto, a ekipa šminkera – odlično treće mesto!

Osim takmičara, ogroman doprinos, dali su njihovi treneri, instruktori, šminkeri, simulanti, vodiči, kuriri i domaćini poligona, a saradnici Crvenog krsta Srbije bili su odlični domaćini i organizatori ovog takmičenja.

Kako navode iz Crvenog krsta Palilula, svi bi trebalo da nauče pružanje prve pomoći. Potrebno je doneti odluku, odvojiti nekoliko sati i proći odlično koncipiranu obuku koja se pruža u svim organizacijama Crvenog krsta.

Mladi ljudi koji su se u subotu takmičili na Državnom prvenstvu učinili su i mnogo više od toga – oni su svoje slobodno vreme posvetili pružanju prve pomoći, a stečena znanja rado dele sa drugima.

Što je više onih koji savladaju korisnu veštinu pružanja prve pomoći – veća je sigurnost cele zajednice – više spašenih života i manje teških posledica, dodaju u Crvenom krstu Palilula

Izvor: Crveni krst Palilula, Foto: J. Sladojević, M. Vuković i N. Petkoj

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas je krajnji rok za dostavljanje ponuda za PKB, najavljeni i protesti

    Biciklistička staza na Pupinu i dalje ne vodi na levu obalu