in

Danas je krajnji rok za dostavljanje ponuda za PKB, najavljeni i protesti

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu imovine Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) ističe danas, 10. septembra.  Početna cena je 104,5 miliona evra, a pravo učešća na javnom pozivu za dostavljanje ponuda imala su pravna lica koja se pretežno bave poljoprivredom i trgovinom poljoprivrednih proizvoda.

U javnom pozivu bio je naveden još jedan uslov – da su zainteresovani kupci samostalno ili na konsolidovanom nivou ostvarili prihod od najmanje 400 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini. Prodaje se ne samo imovina PKB-a, već i zavisnih društava Ekolaba, Instituta PKB Agroekonomik i Veterinarske stanice PKB.

Predviđena je prodaja 16.785 hektara zemljišta u opštinama Palilula, Surčin i Zrenjanin, građevinski objekti koji se koriste u poslovne svrhe, oprema, zalihe rezervnih delova i stado.

Istovremeno, na društvenim mrežama poziva se na protest protiv prodaje PKB-a. Ovo je zajednički protesni skup u organizaciji Narodnog fronta i nekoliko socijalističkih i narodnih pokreta, organizacija i slobodnih pojedinaca.

Kako je u najavi navedeno, protest je usmeren protiv prodaje PKB-a kojom se privatizuje 300 kvadratnih kilometara najboljeg poljoprivrednog i građevinskog zemljišta, vrši neustavna i brutalna pljačka i otimačina, a Beogradu i Srbiji onemogućava dalji razvoj.

Ovaj protest je najavljen za danas, 10. septembar, od 11.00 časova ispred zgrade Vlade Srbije.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Nova najava: Na proleće najzad gradnja doma zdravlja u Borči

    Omladinci Crvenog krsta Palilula, državni prvaci u pružanju prve pomoći