Po treći put se u Ovči gradi 235 stanova za izbeglice - www.lobi-info.rs

Po treći put se u Ovči gradi 235 stanova za izbeglice

3 minuta za čitanje
2

U Beogradu je juče, 19. jula, potpisan ugovor o izgradnji 235 stanova u naselju Ovča za izbegličke porodice.
Ova vest bi bila senzacija da je do sada nismo objavili već nekoliko puta, što još jednom potvrđuje da se pred izbore mnogo toga obećava.

Naime, u martu 2014. tadašnji sekretar Vesić je pred izbore obećao – Prvo će se graditi stanovi za izbeglice jer je to prva donacija i na taj način će za neke od njih biti rešen problem koji traje decenijama. Prva zgrada i useljavanje prvih stanara očekuje 2015. godine. Pročitajte kompletnu vest ovde.

Potom smo početnom aprila 2015. godine istraživali i objavili da su stanovi u Ovči već sagrađeni ali ih niko ne vidi.

Nije prošlo mesec dana, krajem aprila 2015., stiže nova priča da će izgradnja stanova u Ovči početi na jesen 2015. godine i da se završetak radova očekuje do kraja 2016. godine. Kompletnu vest možete počitati ovde ako želite.

Da se ovi stanovi grade „zbrda-zdola“, što bi narod rekao, jeste činjenica da su prvo urađeni putevi koji su asfaltirani pa tek onda zgrade?!

Elem, da se vratimo na početak…

Po treći put se u Ovči gradi 235 stanova za izbeglice

Juče su ugovor potpisali Agencija za upravljanje projektima Vlade Srbije, „Zlatibor gradnja“ i Agencije za investicije i stanovanje.

Stanove sa 2,3 miliona evra finansira Grad koji je obezbedio građevinsko zemljište, dokumentaciju i infrastrukturu, dok ostatak sredstava obezbeđuje Banka za razvoj Saveta Evrope.

stanovi-ovca-2016

Gradonačelnik Beograda je reako da će do kraja 2017. godine biti rešen „višedecenijski problem“ 235 izbegličkih porodica sa prostora bivše SFRJ, a obezbeđeno je finansiranje još 270 stanova.

– Zbog toga mi je drago što smo zajedno preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Agencije za investicije, ali i Komesarijata za izbeglice i Jedinice za upravljanje projektima Vlade Srbije, uspeli da nađemo rešenje, naravno uz pomoć EU – rekao je Mali.

On je kazao da će Grad redovno plaćati svoje obaveze, a da izvođač treba da radova završi u roku od 14 meseci, dodavši da će gradske vlasti obezbediti i građevinski materijal za porodice koje već imaju kuće.

Zaključak

  • Krajem 2015 godine su se uselili prvi stanari u 235 stanova u Ovči
  • Krajem 2016. godine su se uselili novi stanari u 235 stanova u Ovči
  • U septembru 2017. godine će se po planu useliti novi stanari u 235 stanova u Ovči

Ako ne bude novih obećanja početkom 2018. godine Ovča će biti bogatija za 705 stanova i oko 2000 novih sugrađana.

2 Comments

  1. Poziri Srbija i obezbedi nasim Srbima braci nasoj koji je proteran sa svojih bivsih ognjista i ostao bez svega sto je stekao i namucio se i sada ce imati priliku da se malo oporavi

Leave a Reply

Prethodna priča

Dva dana zaredom zaprašivanje komaraca

Sledaća priča

IZMENE: 96-ica na Novi Beograd, a 43-ka do Dunavske

Poslednje od Vesti