in

IZMENE: 96-ica na Novi Beograd, a 43-ka do Dunavske

Linija 96 će od ove jeseni saobraćati umesto do Trga republike sve do Bloka 20 na Novom Beogradu. Linija 43 biti preusmerena na okretnicu u Dunavskoj ali ne u skorijoj budućnosti.

Izgradnja nove okretnice u Ulici Vladimira Popovića na Novom Beogradu je uveliko u toku i sve bi trebalo da bude završeno do kraja septembra.

Završetak nove okretnice će automatski značiti i ukidanje okretnice na Trgu republike.

– Cilj je da se centar grada oslobodi od viška autobusa i da ga pretvorimo u pešačku zonu – rekao je gradski arhitekta Milutin Folić

On je najavio da će linija 43 biti preusmerena na okretnicu u Dunavskoj ulici. Međutim, to sigurno neće biti tako skoro, pošto su radovi daleko od početka.

Iako je planirano da se u drugoj fazi, kada se ukine okretnica na Trgu republike, autobusi iz Koteža preusmere do nove okretnice kod tržnog centra Ušće – više o tome ovde.

Svakako ćemo pratiti sva dešavanja i blagovremeno izveštavati o svim izmenama na linijama koje saobraćaju na levoj obali.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

6 Comments

  1. Mozda da 43 ipak ide do Krnjace?!?!?!
    Krajem `80 tih godina 43 je isao do Senjaka, a 43l prvo do Dunav stanice, a potom do Trga Republike.
    Mislim da su najave da ce linija ici do nove okretnice u Dunavskoj lose resenje. Zasto ne i 43 do bloka 20? Ili neko konstruktivnije resenje?

    • Molimo vas da porhitno promenite trasu Usce- Kotez.Linija 43 neide kako treba,ne funkcionise nikako prevoz.Sve je gore ljudi.Na posao kasnimo svakoga dana,jer prevoz ide jako retko i kada dodje pakao lhudi nemozemo da udjemo u tu 43.Sta uradiste?Moramo sto pre rwgulisati ovo je haos.

    • Molimo vas da podhitno promenite trasu Usce- Kotez.Linija 43 neide kako treba,ne funkcionise nikako prevoz.Sve je gore ljudi.Na posao kasnimo svakoga dana,jer prevoz ide jako retko i kada dodje ,pakao je, ljudi vise na vratima ili nemoze da se udje u uopste u tu 43.Sta uradiste?Moramo sto pre regulisati ,ovo je haos.Vratite 43 u centar pothitno ,ili ubacite jos tu jednu liniju kracu do centra ,ovo je suludo,ocajno.Bukvalno ludilo,nemoze da se udje u autobus.Za sada najgora linija.Do kada ovako????

  2. 95-ica okrece na Novom Beogradu, 85-ica dobrim delom ide kroz NB, pa i 96-ica u tom smeru!!!A zamislite ideju da ista okrece na Crvenom krstu, kao i 83. Okretnica postoji, jedna linija okrece tamo, a velike su sanse za presedanje u centralne delove grada gde gradjani leve obale Dunava rade!!!

Po treći put se u Ovči gradi 235 stanova za izbeglice

NEMA VODE: U Borči pukla cev, pa se formiralo jezerce (FOTO)