in

Izbeglice iz BiH i Hrvatske konačno do svog krova u Ovči

Grad Beograd potpisao je ugovor o izgradnji 235 stanova u naselju Ovča.

Reč je o delu regionalnog programa namenjenog stambenom zbrinjavanju izbeglica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Program obuhvata i 250 paketa građevinskog materijala pojedinačne vrednosti 9.000 evra. Kao stambeno rešenje biće ponuđena i kupovina 50 seoskih domaćinstava pojedinačne vrednosti do 9.500 evra.

Obezbeđeni su i paketi pomoći u materijalu i opremi u iznosu od 1.500 evra i 80 montažnih kuća.

U Komesarijatu za izbeglice Vlade Srbije kažu da je ovo prvi put da gradska vlast sistemski pristupa rešavanju problema izbeglica. Veliku zahvalnost, ističu, duguju i donatorima iz EU.

– U ovoj fazi obezbeđeno je 715 rešenja što je ozbiljan broj. Molim sve zainteresovane da se jave na konkurs, čak i ako ne uspeju da kompletiraju dokumentaciju jer će imati dodatni period da to učine, kaže komesar za izbeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić.

On podseća da ima između 3.500 i 4.000 izbegličkih porodica koje nemaju krov nad glavom.

– Oni koji ne budu obuhvaćeni ovim talasom biće u bazi podataka i njihov problem će biti rešen u narednom ciklusu zbrinjavanja, ističe Cucić.

Na našu primedbu da su izbeglice do sada mnogo puta dostavljale dokumentaciju ali da svoj krov nad glavom i dalje nemaju Cucić odgovara kako uprkos tome oni ne treba da gube motivaciju sve dok ne reše problem.

Rok za prijave 26. jun

Javni pozivi su objavljeni 12. maja a rok za prijavljivanje zainteresovanih je 26. jun. Svi formulari i informacije su dostupni na sajtu Grada Beograda i Komesarijata za izbeglice.
Mnogo je važno da ljudi iskoriste ovaj period i prijave se, još jednom je podvukao Cucić.

Već smo pisali o stanovima u Ovči i kompletan članak možete pročitati ovde: „Ove jeseni počeće izgradnja 235 socijalnih stanova u Ovči“.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Klima u starim autobusima GSP-a ne radi zbog mogućih požara-2015

    Klime u starim autobusima ne rade zbog mogućih požara

    Kajakaši na Vizelju u Borči vežbaju u žabokrečini - 2015

    Kajakaši na Vizelju u Borči vežbaju u žabokrečini