in

Kajakaši na Vizelju u Borči vežbaju u žabokrečini

Kajakaši na Vizelju u Borči vežbaju u žabokrečini - 2015

Kajakaši BSK Borče svakodnevno treniraju u, blago rečeno, katastrofalnim uslovima. Kanal Vizelj kod BSK-a ponovo je zarastao u travu i žabokrečinu.

Mnogi sugrađani su ogorčeni slikom koju već danima viđaju na kanalu Vizelj te stoga mole nadležne da pomognu kako bi se on očistio.

– Tako zaraslo izgleda startna staza i splav odakle mladi kajakaši silaze u vodu svojim čamcima. Od trave se voda ni ne vidi i praktično je nemoguće prići kanalu, kaže Snežana S. iz Borče.

Kanal Vizelj 2015

Podsećamo da su na ovom kanalu ponikle naše zlatne devojke Nikolina i Olivera Moldovan. Ali kada treba da se likuje, svi su tu a sada kad treba da se omoguće uslovi za trening, nema nikoga.

Koliko je situacija na kanalu loša, govore česti pomori ribe. Prošle godine bila su dva pomora – u aprilu (Pomor ribe u kanalu Vizelj u Borči) i avgustu iste godine (Ponovo pomor ribe u Vizelju).

Pored žabokrečine u Vizelju trava duž kanala visoka je preko jednog metra pa mnogi sugrađani ne mogu ni da prošetaju i uživaju u prirodi. Za one koji ne znaju, pored kanala je urađena pešačka staza i postavljene su klupe.

Kanal Vizelj 2015

Jedno od naših prvih „LOBIranja“ davne 2012. godine bilo je upravo čišćenje kanala Vizelj.

Iskreno se nadamo da će nadležni uslišiiti molbe budućih mladih nada srpskog kajaka.

Foto: Snežana Savić

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Isto tako ne bi bilo lose da neko od nadleznih poseti i prostorije kluba BSK i stekne predstavu o tome u kakvim uslovima deca, koja iza sebe imaju veliki broj takmicenja i nista manji broj medalja, treniraju. Kakav eksterijer (kanal), takav enterijer (teretana).

Izbeglice iz BiH i Hrvatske konačno do svog krova u Ovči

Danas izbegavajte Bulevar despota Stefana zbog pucanja cevi - 2015

Danas izbegavajte Bulevar despota Stefana zbog pucanja cevi