in

Ove jeseni počeće izgradnja 235 socijalnih stanova u Ovči

Ove jeseni počeće izgradnja 235 socijalnih stanova u Ovči

Izgradnja još 235 stanova za izbeglice na teritoriji Grada Beograda u okviru druge faze kompleksa socijalnog stanovanja u Ovči počeće na jesen 2015. godine a završetak radova očekuje se do kraja 2016. godine, rekli su za eKapiju u Agenciji za investicije i stanovanje grada Beograda.

Ugovor o finansiranju i upravljanju realizacijom Potprojekta 3 u okviru Regionalnog stambenog programa potpisan je 6. aprila 2015. godine između Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, Grada Beograda i JUP „Istraživanje i razvoj“ Beograd.

Za postupke dodele stanova i useljenje korisnika nadležni su Sekretarijat za imovinske i pravne poslove i Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Realizacija Potprojekta 3 podrazumeva izgradnju i dodelu 235 stambenih objekata u okviru II faze kompleksa socijalnog stanovanja u naselju Ovča, izgradnju i dodelu montažnih kuća, dodelu paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i dodelu paketa pomoći.

Finansijska sredstva za izgradnju 235 socijalnih stanova obezbeđuju se kroz donatorska sredstva Regionalnog stambenog programa i iz budžeta Grada, rekli su u Agenciji.

Kako dodaju, tehnička dokumentacija za drugu fazu izgradnje objekata socijalnog stanovanja u okviru kompleksa u Ovči je izrađena i projekti su u proceduri dobijanja građevinske dozvole.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Jutrošnji nestanak struje u Borči, Ovči, Krnjači i Kotežu je bio planiran - 2015

    Jutrošnji nestanak struje u Borči, Ovči, Krnjači i Kotežu bio je planiran

    Sutra 50.000 građana leve obale bez struje - 24-04-2015

    SRAMOTA! Sutra 50.000 građana leve obale bez struje