in

Stanovi u Ovči već su sagrađeni ali ih niko ne vidi

Stanovi u Ovči su već sagrađeni ali ih niko ne vidi - 2015
Stanovi u Ovči su već sagrađeni ali ih niko ne vidi - 2015

Pred izbore sve je moguće. Obećavanje kula i gradova normalna je pojava. Posle istih sve se nekako zaboravi. Međutim, mi nismo zaboravili.

Prošle godine, tačnije 4. marta 2014, baš pred lokalne izbore u Beogradu sekretar tada Privremenog organa grada Beograda Goran Vesić izjavio je: „Pred nama je ledina na kojoj se trenutno vrše radovi nasipanja, koje finansira grad Beograd. Radovi su počeli 7. februara, predviđeno je da traju 180 dana a biće završeni do kraja aprila. Nakon toga počinje izgradnja prvih zgrada. Na ovoj lokaciji predviđeno je da se izgradi 965 stanova od čega će 230 biti za izbeglice, 180 za Fond solidarnosti a ostali će biti socijalno neprofitni stanovi.”

Danas, posle tačno godinu dana, situacija je sledeća – ledina je nasuta, stanovi izgrađeni ali se ne mogu videti golim okom. Zamislite ih na slici ispod…

Stanovi u Ovči su već sagrađeni ali ih niko ne vidi - 2015

– Zgradu možemo da očekujemo već 2015. kada će se i useliti prvi stanari. Dalje useljavanje će biti sukcesivno i na kraju ćemo imati jedno lepo naselje. Ovo je naselje koje će promeniti izgled čitave Ovče jer kada napravite hiljadu stanova, podići će se i vrednost zemljišta u okolini a posle toga će doći i neki drugi sadržaji. To je put kojim Beograd treba da se kreće, odnosno da se širi u zonama gde se dosad nije širio, rekao je Vesić.

Ako možemo suditi na osnovu izrečenog, u narednih par meseci možemo očekivati useljenje novih komšija u Ovči.

Avioni, kamioni, milioni…

Prethodnih dana svi mediji u Srbiji preneli su vest da je potpisan ugovor kojim će za godinu i po dana oko 1.500 izbeglica u Beogradu biti stambeno zbrinuto.

Stanovi u Ovči su već sagrađeni ali ih niko ne vidi - 2015
– Program će omogućiti izgradnju 235 stanova u Ovči, dodelu 350 paketa građevinske pomoći, kupovinu 50 seoskih domaćinstava i 80 montažnih kuća, kazao je Mali.

Prema njegovim rečima, za realizaciju tog projekta Beograd će od donatora dobiti oko 11 miliona a sam će obezbediti pet miliona evra.

– Tim novcem u sledećih godinu-godinu i po dana pokušaćemo da rešimo ovaj problem. Nakon ovog potpisivanja ugovora sledi javni poziv za sve izbegličke porodice, kazao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je dodao da ukoliko se taj projekat završi po planu, počeće druga faza projekta, odnosno  izgradnja dodatnih 270 stanova u Ovči.

Uključujemo mod za vraćanje i prenosimo vam prošlogodišnju izjavu Gorana Vesića: „Donacija iznosi oko pet miliona evra. Prvo će se graditi stanovi za izbeglice jer je to prva donacija i na taj način delimično će biti rešen problem bar nekih od njih koji ovde žive decenijama a nemaju rešeno stambeno pitanje.“

Ponovo aktiviramo suđenje pa na osnovu izrečenog zaključujemo da donacije samo rastu, pa će valjda i naselje.

Pitamo se da možda nisu raspisani novi izbori a da mi o tome nemamo pojma?!

Istina je negde tamo…

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. kako ih nije sramota da uopste pomisle na podelu stanova ovom ili onom za dzabe. ceo radni vek su ljudima odbijali za stanove,zemljotrese,poplave itd. i gde su stanovi za te porodice.neki su se mozda i skucili u 50 kvadrata ne zavrsene gradnje za koju sad moraju da plate i legalizaciju. banana drzava…prvo svima i svakom samo nama nikad i nista….

Autobus na liniji 109 i dalje saobraća do Čente

JAbučki rit - prolece 2014 godine

Prolećno uređenje grada i u Jabučkom ritu