in

Autobus na liniji 109 i dalje saobraća do Čente

Verujemo da mali broj ljudi zna da postoji linija 109 javnog gradskog prevoza, koja saobraća od Padinske Skele do Čente.

Čenta pripada Opštini Zrenjanin ali pošto se nalazi tačno na pola puta između Beograda (36 km) i Zrenjanina (37 km), pre 9 godina linija 109 je uvrštena u javni gradski prevoz. Često je na pomenutoj liniji bilo problema zbog dopunskih karata pa je postojala mogućnost da se ista ukine.

Međutim, danas je u Zrenjaninu potpisan ugovor između Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” i Grada Zrenjanina, kojim će biti regulisan prevoz putnika od naselja Čenta do Beograda.

Ugovor su potpisali direktor GSP-a Željko Milković i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janić. Potpisivanju je prisustvovao i direktor Direkcije za javni prevoz Grada Beograda Uglješa Mitrović.

– GSP od tada konstantno pravi velike gubitke, devet miliona dinara godišnje, a ukupno do danas više od 70 miliona dinara. Zbog nerazumevanja rukovodstva MZ Čenta bili smo pred ukidanjem te linije ali naišli smo na podršku u Gradu Zrenjaninu i rezultat je današnji ugovor na zadovoljstvo svih a pre svega stanovnika Čente, rekao je Milković.

Ugovor GSP Zrenjanin Centa 109

Uglješa Mitrović je takođe izrazio zadovoljstvo zbog brzog rešavanja problema sa Gradom Zrenjaninom jer je prethodna situacija bila alarmantna i vodila je ukidanju gradskog prevoza do Čente.

– Otkako je Zrenjanjin preuzeo odgovornost za ovu liniju, samo za deset dana prodato je skoro 500 pretplatnih karata što je ranije bila prodaja na godišnjem nivou, rekao je direktor GSP-a.

Mitrović je najavio da je ovo samo jedan od projekata na kome će zajedno da rade Grad Beograd i Grad Zrenjanjanin posebno kada je reč o saobraćajnoj infrastrukturi.

Gradonačelnik Zrenjanjina Čedomir Janić zahvalio je Gradu Beogradu na razumevanju jer veliki broj stanovnika Čente i drugih meštana koji žive oko tog banatskog mesta svakodnevno gravitira ka prestonici.

Prema ugovoru, Gradsko saobraćajno preduzeće svakodnevno obezbeđuje 15 polazaka iz Čente ka Beogradu odnosno jedan autobus koji saobraća na 40 minuta.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kostić i Matijević se udružuju zbog PKB-a

    Stanovi u Ovči su već sagrađeni ali ih niko ne vidi - 2015

    Stanovi u Ovči već su sagrađeni ali ih niko ne vidi