in

PKB ponovo na prodaju!

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv investitorima za privatizaciju PKB-a i zavisnih društava, u koje spadaju Poljoprivredna avijacija, EKO – LAB, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica.

Javni poziv traje do 17. februara, a pismo o zainteresovanosti treba da sadrži osnovne podatke o investitoru, iskazan interes za učesće u postupku, predlog modela privatizacije, investicioni program, okvirni plan poslovanja, broj zaposlenih…

Inače, Skupština Beograda odlučila je u septembru 2016. da se državi prenesu akcije PKB-a koje su u vlasništvu grada, a Agencija za privatizaciju objavila je decembra 2015. javni poziv za prodaju imovine PKB, ali na otvaranju ponuda u martu 2016. nije bilo zainteresovanih.

Nakon toga prodaja je obustavljena i naložena je nova procena vrednosti kapitala.

Prema ranijim podacima Korporacija PKB vlasnik je 1.400 hektara građevinskog i 5.200 hektara poljoprivrednog zemljišta. U PKB-u i zavisnim preduzećima ima oko 2.000 zaposlenih.

PKB je 2015. prodao kompanijama „MPC“ i „Lidl“ ukupno pet hektara poljoprivrednog zemljišta u građevinskoj zoni za 700.000 evra po hektaru. Na pomenutom zemljištu izgrađen je Shoppi Retail Park, dok se trenutno Lidl gradi.

Za PKB su zainteresovane kineske kompanije i kompanija Al Dahra iz UAE.

Inače razvojni fond Abu Dabija je trebao da finansira novi sistem navodnjavanja oranica PKB-a, ali nema inforamacija da je to izvrvšeno.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Srećna slava svima koji slave Sv.Jovana 20.1.2015.

Srećna slava svima koji slave Svetog Jovana

BusPlus kontrolori postaju komunalni policajci!

Najavljena rigoroznija kontrola radi naplate karata