in

Najavljena rigoroznija kontrola radi naplate karata

BusPlus kontrolori postaju komunalni policajci!
BusPlus kontrolori postaju komunalni policajci!

Pred izbore pre nekoliko godina su obećali ukidanje „Bus plus“ sistema, međutim to se nije dogodilo. Dok je GSP i dalje veliki teret budžeta grada.

Vesić je rekao da za sada nema planova ni za pojeftinjenje ni za poskupljenje gradskog prevoza, ali je najavio rigorozniju kontrolu kako bi se povećala disciplina plaćanja karata u javnom gradskom prevozu, prenose „Novosti“.

– Nama je u ovom trenutku gradski prevoz najveći problem. Uspeli smo da finansijski stabilizujemo sva preduzeća u gradu osim GSP Beograd, koji svakog meseca pravi gubitak od 200 miliona dinara, a godišnje 2,4 milijarde dinara. To može da se zaustavi jedino boljom naplatom karata – rekao je Vesić.

Po njegovoj računici, kada bi u Beogradu svi zaposleni u državnoj upravi i javnim preduzećima plaćali markicu za prevoz, mesečno bi prihod GSP-a bio veći za 300 miliona dinara.

„Bus plus“ kartica će biti i platna kartica

Još jednu inovaciju je najavio gradski menadžer Goran Vesić, „Bus plus“ kartice postaće platne i građani će moći da ostvare i popuste na cenu gradskog prevoza i račun Infostana.

Prema njegovim rečima, kompanija Apeks tehnolodži solušn, koja je zadužena za naplatu i kontrolu karata u javnom gradskom prevozu, potpisala je već ugovore koji će omogućiti te promene, a nove legitimacije uskoro bi trebalo da budu dostupne građanima.

Vesić međutim nije precizirao da li će građani biti izloženi dodatnim troškovima, odnosno proviziji prilkom korišćenja ove nove usluge.

Beograđani koji budu nabavili novu „Bus plus“ karticu moći će, kako je rekao Vesić, da biraju da li će im ona biti i platežno sredstvo.

– To je velika novina. Naime, kartica će biti uključena u takozvani lojaliti program, odnosno njom će moći da se plaća u određenim radnjama. Za to će kupci dobijati i bonuse koji će im omogućiti popuste na cene markice narednog meseca. Planirano je i da Grad daje popuste građanima koji ovom karticom reše da plate račun Infostana – najavio je gradski menadžer.

Ukidanja očigledno neće biti, ali će građani moći da plaćaju račune Infostana. Naravno, ako imaju Bus plus karticu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    PKB ponovo na prodaju!

    Borča definitivno dobija Dom zdravlja do 2017. godine

    U februaru se otvara gradilište novog Doma zdravlja u Borči