in

Opština sprema udar na nelegalnu gradnju i još ponešto

U Borči se zida "punom parom"

Gostujući u emisiji 150 minuta na televiziji Prva, predsednik opštine Palilula, Aleksandar Jovičić, govorio je o mnogim novim i starim problemima leve obale.

Ovom prilikom ekipa TV Prva suočila je Jovičića sa aktuelnim problemima koje su njihove kamere snimile na terenu. 

Osim ogromnih količina vode na parkinzima nedaleko od škole „Jovan Ristić“, građani su se požalili i na velike količine vode koje se zadržavaju u rupama na autobuskim stajalištima. Naveden je i problem izuzetno lošeg stanja ulica u Borči, koje obiluju rupama ili bolje reći kraterima.

Problema je na desetine, na stotine i na hiljade na levoj obali dunava – rekao je Jovičić

Predsednik opštine, objasnio je da je već započeta rekonstrukcija vodećih ulica u Borči i da je hladno vreme omelo radove. Tom prilikom rekao je da se radi treća traka u zoni kod tržnog centra Shoppy, u dužini od 700 metara. Ova traka ima za cilj da smanji gužve prilikom uključenja na Zrenjaninski put.

U emisiji nije preskočena ni priča o divljim deponijama, najviše onoj koja se neprestano obnavlja na Borčanskom nasipu

Deponija na nasipu

Kada je reč o divljim deponijama, predsednik opštine apelovao je na sugrađane da prestanu da bacaju otpad i kabasto smeće na lokacije koje za to nisu predviđene. Kako je rekao mali broj komunalnih inspektora ne može da pokrije sve delove opštine, naročito u popodnevnim i večernjim časovima.

Napominje da opština piše prekršajne prijave, kada uspe da dodje do počinioca i da je time ostvareno 2,5 miliona dinara priliva u budžet.

Jovičić je takođe, apelovao na građane, da prestanu da bacaju otpad u kanale. Kako je rekao, opština ne može da stigne i postigne da počisti za svima. Podsetio je sugrađane da ukoliko se kanali „začepe“ otpadom, može doći do izlivanja i poplavljivanja.

Kalovita, puna otpada

Kao jedno od bitnijih pitanja nametnulo se i pitanje o tome kako će se rešiti problem bespravne i nelegalne gradnje. Jovičić je otkrio da je opština Palilula podnela 51 krivičnu prijavu protiv onih koji su se oglušili o zabranu gradnje i nada se da će ovi slučajevi biti procesuirani.

Kao najbitniju promenu, najavio je izmene zakona koje će pooštriti sankcionisanje bespravne gradnje. Kazne će zasigurno biti zatvorske, a ne samo finansijske. Ipak, vodiće se računa da se pravi socijalna razlika, pa se neće postupati toliko oštro u slučajevima malih porodičnih kuća, koliko će se sankcionisati bespravna gradnja komercijalnih objekata.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 Comments

  1. Uzas…o cemu on prica, on se nada?!?!?! Pa on tri zgradurine posle Shopija sa desne strane, su navodno bile zusavljene za gradnjunjer se grade nelegalno, a evo jos malo i zavrsene, u Ratnih Vojnih Invalida, preki puta terena Vidovdan, se grade dve ogromne zgrade bez ikakve table, bez ikakvih oznaka da je to legalno, nigde parking mesta, nista… i on prica o tome kako ce im stati na put. Pa ko veruje u tu bajku…. uzas…

  2. Te tri zgrade u Bratstva i jedinstva na Gredi, preko puta škole za strane jezike, koliko sam video oglasili su brojeve telefona za prodaju stanova. Bilo je reči da su zaustavljeni radovi, a u stvari ljudi rade punom parom. Pitanje da li su prilikom izgradnje ovih zgrada ispoštovani standardi i propisi.

  3. Evo danas bas pocela gradnja „legalne“ zgrade u ulici Ranka Miljica na placu koji NIJE gradjevinsko zemljiste, vec su na istom mestu 3 puta rusili temelje i pokusaje gradnje, ali izgleda da nam je predsednika opstine Vekic konacno dovoljno podmazao pa sad moze da se gradi!!! On ce da prica o tome, on je i kriv sto je ovako…
    Krivicne prijave??? koja vajda od njih, ko ce da srusi ove monstruoznosti koje nicu na svakom cosku, bez plana, bez parkinga, samo prikljuce na postojecu infrastrukturu koja nije predvidjena da trpi 300 stanova vec porodicne kuce…

    Isto tako napravise 2 zgrade takodje u Ranka Miljica koje su imale i zabranu gradnje i nalog za rusenje… u jednu su se vec uselili stanari, a za mesec dana ce i u drugu… Upropastili su svaki kutak ove Borce jadne koji je na nesto licio!!!

Rukometašice protiv kosovske ekipe igraju u Kovilovu

Noćas udesi na Pupinovom mostu, Zrenjaninskom i Ovčanskom putu