in

Meštani Besnog foka objavili da povoljno prodaju deponiju!

Palilulsko naselje Besni fok godinama se već suočava sa brojnim problemima, a jedan od najvećih u poslednje vreme je divlja deponija koja ugrožava život stanovnicima ovog malog mesta.

Znate li gde je Besni fok? Pripada opštini Palilula, smešten je blizu Zrenjaninskog puta. Od centra Beograda je udaljen 28 kilometara.

Stanovnici ovog mesta bi vam najčešće rekli da se ne osećaju kao deo glavnog grada, jer u celom mestu nema ni banke, ni pošte, ali ni apoteke ni policijske ispostave. Lekarska ambulanta radi svega dva sata preko dana.

Kažu, lako bi se oni snašli i sa jednom prodavnicom  i sa jednom linijom gradskog prevoza. Ne mora prevoz čak da ide direktno do grada! Ipak, deponija koja je sve veća, težine oko 10 tona, predstavlja im najveću muku.

Deponija u Besnom foku

Povodom ovog problema njihovo Društvo za unapređivanje življenja u naselju Besni fok, obratilo se JKP „Gradskoa čistoća“. Gradska čistoća je nekoliko tura đubreta odvezla, ali se sa tim ubrzo stalo. Rečeno im je da je „problem u daljini deponije u Vinči“.

Da bi privukli interesovanje građana i nadležnih institucija, smišljali su zanimljive akcije. Tako je na jednom sajtu osvanuo oglas gde su ovu ogromnu deponiju stavlili na prodaju. Svakodnevno postavljaju i interesantne snimke od kojih jedan pokazuje kako se „slobodnim stilom popeti uz deponiju“.

Sve se ovo dešava u nadi da će i njihovo naselje uskoro stići na red i da će hiljadu stanovnika, koliko broji ovo mesto, bar moći da živi u higijenskim uslovima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Pa tu deponiju si i napravili oni koji se sada zale na istu. Ja zivim na Besnom Foku i znam da naselje ima dovoljan broj kontejnera a to sto ih mrzi da nose i sto bacaju smece iza zdrade to je licno njihov problem.

    • Марко, пре него што осудиш своје комшије да се подаве у смећу, размисли о томе колико је удаљен први контејнер од твоје зграде и да ли да би дошао до њега мораш да пређеш блатњав, неасфалтиран и неосветљен пут од 300 метара.
      Друго, добро је познато да се на ту депонију смеће довози аутомобилима, па је јасно да га не довозе људи који живе на 50 метара од саме депоније.

  2. Istu a mozda i vecu deponiju mi zitelji naselja *Mika alas* u jojkicevom kanalu. Svakodnevno dolaze kamioni i izbacuju sut, smece ostali otpad na potezu od nasipa pa sve do samog Pancevackog mosta uz sam nasip. To su tone i tone smeca.Par puta smo angazovali baker samo da odgura otpad sa puta da bih mogli da dodjemo do kuce.

Dečak iz Koteža srećom prošao samo sa ogrebotinama

Vodostaj Save i Dunava do subote raste više od pola metra