in

Stajališta na Zrenjanincu u katastrofalnom stanju

Sugrađani koji svakodnevno putuju gradskim prevozom svedoci su stanja u kome se nalaze sva autobuska stajališta duž Zrenjaninskog puta.

Već smo pisali o stajališti „Sebeš Mokri“, na kome sugrađani zapravo plivaju do autobusa, ali ni druga stajališta nisu u boljem stanju, „izrovana“, u rupama, bez prilaza za pešake.

Akcija sugrađana vezana za stajalište „Sebeš Mokiri“ dala je određene rezultate, pa je ovaj slučaj „dodeljen“ Sekretarijatu za gradski prevoz grada Beograda. Sekretarijat je pokrenuo izradu projekta za izmeštanje ovog stajališta

Ono što je takođe upečatljivo za naša autobuska stajališta je i količina smeća i otpada koja se na njima i oko njih gomila. Zato smo pokušali da saznamo ko je zadužen za čišćenje stajališta na Zrenjanincu, ali i kojim tempom i po kakvom rasporedu se čiste.

U infocentru JKP , objasnili su da se ovakva čišćenja sprovode prema propisanom planu nadležnog Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Takođe, potvrdili su da je Zrenjaninski put, u dužini do novog tržnog centra Shoppy, u njihovoj nadležnosti i da se ova trasa čisti dva puta dnevno, u drugoj i trećoj smeni.

Iz JKP gradska čistoća ohrabrili su građane da svoje dopise, pitanja, sugestije i molbe šalju njihovom info centru putem email adrese: infocentar@grafskacistoca.rs ili putem Beokom servisa, koji će ih dalje prosleđivati nadležnim službama.

Na osnovu onoga što sami vidimo na našim stajalištima, postojeći plan čišćenja ne daje željene rezultate. Zato ovim putem pozivamo sugrađane da prijavljuju probleme sa otpadom na gradskim stajalištima infocentru JKP Gradska čistoća. 

Što se tiče ruiniranosti autobuskih stajališta, još jednom podsećamo da je nadležnost pripala Sekretarijatu za gradski prevoz grada Beograda, pa svoje zahteve i pritužbe mogu poslati njima.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od sutra dugo očekivano klizanje u Borči

    Novogodišnji završni turnir za mlade fudbalere u SC Kovilovo