in

“Sebeš mokri“ autobusko stajalište ili jezero?

Kiša pada od jutros. Najavljuje se i za naredne dane pa se stanovnici leve obale koji koriste autobusko stajalište “Sebeš mokri“ pitaju da li će im biti potreban čamac da bi ušli u autobus.

Na ovom stajlištu staje šest linija javnog gradskog prevoza (95, 96, 101, 104, 105 i 106). S obzirom na to da svi autobusi koji idu ka Borči, Ovči, Kovilovu i ostalim mestima staju ovde, broj putnika je veliki, a onemogućen im je ulazak u autobus.

Kako bi u ovim okolnostima građani mogli da uđu u autobus, vozači im izlaze u susret i staju nasred Zrenjaninskog puta, ali jasno nam je da dok se jednom delu stanovnika čini usluga, drugi se dovode u opasnost.

Sa ovim problemom borimo se godinama, ali rešenje izgleda neće biti skoro. Još 2014. godine obraćali smo se Direkciji za javni prevoz grada Beograda. S obzirom da ovo obraćanje nije rešilo problem, mi nismo odustali.

2015. godine imali smo predlog da ukoliko već problem ne može da se reši, stajalište bude izmešteno bliže “Roda“ marketu, ali ovaj predlog ostao je bez odgovora nadležnih.

Da je problem alarmantan govori i to što se na naš poziv da nas podrže odazvala i ekipa “Beogradske hronike“. Iako je prilog o stajalištu “Sebeš mokri“ emitovan, problem i dalje nije rešen.

Do sada, od javnih komunalnih službi dobijali smo odgovor da problem ne može da se reši zbog terena, nemaju gde da sprovedu vodu. Od 1. aprila ove godine ovaj deo Zrenjaninskog puta je u nadležnosti Grada. Nadamo se da će sada nešto biti promenjeno i da će problem ovog stajališta biti rešen. 

Ne ostaje nam ništa drugo sem da i dalje kao i do sada svi budemo uporni. Da građani prijavljuju problem nadležnima, naravno i mi ćemo, pa se nadamo bar da će neko čuti naše molbe i rešiti višedecenijski problem ovog stajališta.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Ovom delu grada su potrebne investicije a ne sanacije. Bio sam u prilici da pred predsednikom opštine postavim pitanje da li je istina da će deo Zrenjaninskog puta biti preuređen u bulevar (kako je o tome pisao Lobi). Podrugljivo mi je odgovoreno da samo može da se preimenuje u bulevar. Niko nema osećaj da su i ovom delu grada potrebne normalne ulice, autobuska stajališta, veliki parkovi (dok još ima mesta) a ne sokaci, parkici i igralista. Veliki planiraju, projektuju i grade dok mali krpe i popravljaju.

Saobraćajna nesreća na Zrenjaninskom putu kod „Putnika“

“Beogradska zima“, manifesetacije za sve