in

Rešenje decenijskog problema stajališta „Sebeš mokri“

Lobiranje za rešenje decenijskog problema stajališta Sebeš mokri - 2014

Nakon mnogobrojih apela sugrađana na problem sa autobuskim stajalištem „Sebeš mokri“, odlučili smo da se posvetimo pomenutom problemu, izLOBIramo i jednom za svagda rešimo problem sa istim.

Autobusko stajalište „Sebeš mokri“ na Zrenjaninskom putu pre raskrnice „Putnik“ u Borči, već skoro deceniju predstavlja problem svih građana koji koriste ovo stajalište.

Naime, usled padavina, ne obilnih koje su nas zadesile ove godine, na samom stajalištu napravi se jezero tako da se autobusu javnog gradskog prevoza ne može prići, a ovo stajalište koristi čak šest linija GSP-a – 95, 96, 101, 104, 105 i 106!

Lobiranje za rešenje decenijskog problema stajališta Sebeš mokri - 2014

Vozači autobusa na ovim linijama u pomenutim uslovima često stanu na sred Zrenjaninskog puta kako bi putnici mogli uopšte da uđu ili izađu. Među vozačima GSP ima i onih nesavesnih, pa se dešava da putnici budu i isprskani, te otuda i ne čudi naziv „Sebeš mokri“.

Sa druge strane, snalažljivost vozača javnog gradskog prevoza zbog ulaska i izlaska putnika narušava bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju na već krtičnom Zrenjaninskom putu.

Lobiranje za rešenje decenijskog problema stajališta Sebeš mokri - 2014

Pored problema sa vodom na stajalištu isto nema ni takozvanu „pečurku“, kako bi se putnici sakrili u slučaju nepovoljnog vremena.

Zbog građana koji žive u okolnim ulicama i onih koji posećuju supermarket i mnogobrojne radnje u tom delu, prosto je neophodno što pre dovesti stajalište u normalno stanje. Sa druge strane, sramota je da jedan ovako bezazlen problem traje toliko dugo.

Koliko nam je poznato, godinama je kod raskrsnice „Putnik“ na skretanju za Ovču problem bila „bara“ na sred puta, ali je prošle godine to rešeno pomoću drenažni cevi. Stoga verujemo da se i ovaj daleko manji problem može rešiti na sličan način.

Glavni i odgovorni

Znamo da su „Putevi Srbije“ odgovorni za Zrenjaninski put a da je „Beograd put“ odgovoran za stajališta GSP na pomenutom putu, međutim, ovaj put smo odlučili da direktno kontaktiramo one koji izdaju naloge da određeni poslovi izvrše – Direkciji za javni prevoz grada Beograda.

Upravo smo njima poslali zahtev za rešenje decenijskog problema sa stajalištem „Sebeš mokri“ odnosno njegovom sanacijom i postavljanjem preko potrebne nadstrešnice – „pečurke“.

U narednom periodu ne možemo očekivati „suvo“ vreme pa da se problem sam od sebe reši, već je potrebno angažovati određene službe kako bi predstojeći zimski period putnici javnog gradskog prevoza sačekali makar malo manje „mokri“ ali daleko bezbedniji.

Jedan od osnovnih ciljeva blog/portala leve obale Beograda je da ukažemo na probleme, kritikujemo odgovorne i naravno pohvalimo kad god se uradi nešto dobro. Zato se pridruži akciji „LOBIraj i ti“.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sutra pola Krnjače i Koteža bez struje-2014-10-29

    Sutra „bukvalno“ pola Krnjače i Koteža bez struje

    U Kotežu uhapšeni osumnjičeni za niz razbojništava - 2014

    U Kotežu uhapšeni osumnjičeni za niz razbojništava