in

Crna statistika: Zrenjaninski put najrizičnija lokacija

ALARMANTNO : Na Zrenjanincu od početka godine povređeno 42 ljudi

Prema poslednjem istraživanju bezbednosti saobaraćaja, Zrenjaninski put predstavalj jednu od najopasnijih lokacija u gradu gde je zabeležno najviše saobraćajnih nesreća.

Na našem Zrenjanincu zabeleženo je najviše udesa, poginulih i teško povređenih pešaka. Akcija povećanja bezbednosti saobraćaja na pomenutoj lokaciji je počela ali crna statistika se nastavlja.

Zrenjaninski put poznat je po lošoj infrastrukturi, lošoj vidljivosti i nedostatku pešačkih prelaza na pojedinim delovima. Interesantan podatak je da se najveći broj nesreća dešava na onim deonicama gde ima nekoliko saobraćajnih traka za kretanje u jednom smeru, kao i na onim na kojima se po pravilu razvijaju veće brzine.

To su ulice koje svojim fizičkim karakteristikama, odnosno svojim izgledom stvaraju iluziju vozačima da je bezbedno upravljati vozilom u većoj brzini, dok za pešake predstavljaju prestupnički izazov.

Akcija povećanja bezbednosti

U našoj zemlji treba da se dogodi serija teških saobraćajnih nesreća da bi neko pokušao da reši katastrofalno stanje na Zrenjaninskom putu.

Akcija povećanja bezbednosti je počela još početkom godine a trebalo bi da bude završena do kraja aprila. Radi se na semaforizaciji tri raskrsnice, zameni deset semafora i na postavljanju ograde koja će razdvajati dve saobraćajne trake.

Crna statistika: Zrenjaninski put najrizičnija lokacija

U okviru ovog projekta realizovaće se sledeće aktivnosti:
– semaforizacija nesemaforisanih bočnih prilaza,
– semaforisanje tri nove raskrsnice – raskrsnica Zrenjaninski put-Save Kovačevića-Sutjeska 1 (Pošta Krnjača), Zrenjaninski put-pešački prelaz ispred benzinske stanice „Mol“-Dolovska i Zrenjaninski put-pešački prelaz iza benzinske stanice „Mol“ ispred Pakračke ulice u zoni autobuskog stajališta „Novo naselje”.

Međutim, u prethodnih nekoliko meseci zabeleženo je povećanje udesa na deonici puta ka Padinskoj Skeli, gde raskrsnica nije semaforizovana a, nažalost, nema je na spisku akcije povećanja bezbednosti. Takođe, i raskrsnica Glogonjski i Jabučki Rit-Kovilovo nema ni semafor ni pešački prelaz a izgleda da će i ona biti zanemarena.

Saobraćajne kontrole sve češće i rigoroznije

Na Zrenjaninskom putu povećan je broj saobraćajnih nezgoda, kao i težina i posledica nastalih u njima stoga je saobraćajna policija pojačala kontrolu na pomenutoj deonici.

Crna statistika: Zrenjaninski put najrizičnija lokacija

U poslednjerethodne tri godine na tom delu puta dogodile su se 803 saobraćajne nesreće u kojima je povređeno 355 lica, nastradalo13 a samo prošle godine ovde je stradalo sedam osoba.

Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda jesu nedozvoljena ili neprilagođena brzina kretanja vozila, nepropisno preticanje i prolazak vozila kroz crveno. Sve češća pojava jeste i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

lažna dojava za bombu na pančevačkom mostu

Pančevački most nova meta lažnih bombaša

upis prvaka

Počeo upis prvaka. Škole u potrazi za decom