Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

lažna dojava za bombu na pančevačkom mostu

Pančevački most nova meta lažnih bombaša

u Vesti od

Nekada su na udaru šaljivdžija bili sudovi, škole i pozorišta ali u poslednje vreme meta anonimnih telefonskih dojava o postavljanju bombe jeste naš stari Pančevac. Obično se radi o lažnim bombama ali ipak kontradiverzione ekipe MUP-a moraju da zatvore most kako bi se uverile da eksplozivne naprave nema.

Nema dana kada neka beogradska ustanova ne dobije anonimnu dojavu o postavljenoj bombi. Međutim, svakidašnja „igra“ iz godine u godinu uzima maha.

Statistički podaci kažu da beogradska policija svake godine primi oko 6.000 poziva građana a čak 300 puta godišnje operativci izađu na teren samo da bi utvrdili da se radi o lažnoj dojavi.

Najčešće lažne uzbune jesu dojave o bombana u državnim ustanovama, školama i sudovima ali one su iz godine u godinu drastično smanjene.

Zanimljivo:  Saobraćajne gužve i jutros na Pančevačkom mostu

Najrizičniji beogradski mostovi

Česta meta lažnih dojavljivača jesu Pančevački i Brankov most. Zbog dojava o postavljenoj bombi policija mora brzo da reaguje i zatvori most pre svega zbog sigurnosti građana, odnosno svih učesnika u saobraćaju koji je izuzetno frekventan na ovim saobraćajnicama a to je, kako tvrde u policiji, ogroman trošak za državu i građane.

lažna bomba na Pančevačkom mostu lažna bomba na Pančevačkom mostu lažna bomba na Pančevačkom mostu

Ovakve „igrarije“ ipak ne prolaze nekažnjeno jer lažni bombaši odgovaraju za krivično delo izazivanja panike i nereda i sleduje im kazna zatvora u trajanju od tri meseca do tri godine. Pored toga oštećeni zbog pretpljenog sraha imaju prava da traže materijalnu naknadu štete pa lažni bombaši ostaju i praznih džepova.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh