in

“Beogradska zima“, manifesetacije za sve

I ove godine u Beogradu će biti organizovani različiti praznični programi u trajanju od dva meseca. Manifestacija “Beogradska zima“ počinje 1. decembra i trajaće do 31. januara. Po prvi put biće organizovan “Park budućnosti“, “Bal za penzionere“ i “Seoce ispred Hrama Svetog Save“.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za subotu, 2. 12. Kada će na Trgu republike uz muzički program biti otvoren “Trg otvorenog srca“.

Kako ističe gradonačelnik Siniša Mali nikada nije organizovan veći broj događaja i manifestacija za sve uzraste. Takođe, on napominje i to da novogodišnje manifestacije imaju i humanitarni karakter.

Prvi put u okviru ‘’Beogradske zime’’ biće otvorena četiri klizališta, na Adi, ispred Muzeja savremene umetnosti, na Trgu Nikole Pašića i na Tašmajdanu.

Program manifestacija:

Trg bajki / 1.12. – 30. 12.

Na Trgu bajki, koji će i ove godine biti otvoren na platou ispred Ustanove kulture ‘’Vuk Stefanović Karadžić’’, mališani će moći da uživaju u predstavama po motivima srpskih narodnih bajki. U drvenim kućicama biće predstavljeni stari srpski zanati i rukotvorine, ekološke i ekudativne radionice.

Plato TC “Rajićeva“ / 1.12. – 8. 1.

“Park budućnosti“ / 15. 12. – 24. 12.

Kulturno-edukativni program namenjen deci i mladima biće otvoren na Beogradskom sajmu od 15. decembra pod nazivom ‘’Park budućnosti’’. Svi oni koji žele da zakorače u budućnost imaće priliku da se pridruže tehnološkoj revoluciji i iskuse virtuelnu realnost.

Klizalište Taš / 15. 12. – 31. 1.

Dečiji festival na Kalemegdanskoj tvrđavi / 21. 12. – 22. 12.

Klizalište Trg Nikole Pašića / 21. 12. – 31. 1.

Bal za penzionere UK “Vuk Stefanović Karadžić“ / 24. 12.

Ove godine će i oni u trećem dobu moći da uzivaju u programu namenjenom samo za njih. U Ustanovi kulture ‘’Vuk Stefanović Karadžić’’ 24. decembra održaće se ‘’Bal za penzionere’’. Stariji sugrađani zabaviće se uz nastupe kabarea ‘’Dobra stara vremena’’ u glumačkom sastavu Tanja Bošković, Ljiljana Sjepanović i Rade Marković, Umetničkog društva penzionera ‘’Jeleče’’ i folklorne programe.

Padaju zvezde, ispunjavaju snove – Dom omladine, Kosančićev venac / 25. 12. – 29. 12.

“Ulica otvorenog srca“ / 1. 1.

“Božićno seoce“ kod Hrama Svetog Save / 4. 1. – 28. 1.

‘’Božićno seoce’’ prvi put ove godine biće organizovano na platou ispred Hrama Svetog Save tokom januara. Svaki dan biće tematski posvećen praznicima koji nas očekuju.

Steličarski vikend na Kalemegdankoj tvrđavi / 10. 1. – 11. 1.

Pravoslavna Nova godina UK “Vuk Stefanović Karadžić“ / 14. 1.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    “Sebeš mokri“ autobusko stajalište ili jezero?

    U planu izgradnja centralne kuhinje i vrtića u Ovči