in

U planu izgradnja centralne kuhinje i vrtića u Ovči

U Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu ističu da je u planu izgranja centralne kuhinje u Ovči koja će biti zadužena za spremanje hrane za vrtiće u naseljima na levoj obali. Ova kuhinja bi pored rasterećenja sadašnje kuhinje, znatno smanjila troškove koje ima PU “Boško Buha“, jer oni trenutno dopremaju hranu u naše vrtiće.

Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje, govorio je o tome da je izabrana lokacija u naselju Ovča za gradnju centralne kuhinje i to u okviru stambenog kompleksa koji se gradi. Pored toga što će biti centralna kuhinja, planirano je da tu bude kombinovana dečja ustanova. Ovo bi pored rešenja vezanog za dostavu hrane, donelo i dodatna mesta za mališane u vrtićima.

Kako je planirano u ovom delu Ovče biće izgrađeno 1.000 stanova, što za izbeglice što socijalnih stanova. Veliki broj ljudi će živeti ovde pa zbog toga predviđeno je zidanje škole i vrtića

Prema planovima projekta, trebalo bi da bude mesta za minimum 140 dece. U okviru objekta biće i jasle i vrtić, a sve zajedno sa kuhinjom zauzimaće 2.000 kvadratnih metara. Takođe, on ističe i to da će kapacitet kuhinje biti 2.500 obroka dnevno. Idejno rešenje je urađeno, a u Sekretarijatu za investicije je u toku postupak pokretanja javne nabavke za izradu projekta.

Trenutno se hrana svakodnevno doprema iz Preradovićeve ulice preko Pančevca, a ovaj projekat će znatno smanjiti troškove transporta i lakše će se organizovati priprema hrane za vrtiće koji se nalaze na levoj obali.

Podsećamo da je za sledeću godinu predviđeno i nadziđivanje vrtića “Kockica“ i “Cvrčak“. Sve ovo će znatno olakšati život roditeljima na levoj obali Beograda.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    “Beogradska zima“, manifesetacije za sve

    Besplatno odnošenje kabastog smeća za vikend