Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

U planu izgradnja centralne kuhinje i vrtića u Ovči

u Vesti od

U Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu ističu da je u planu izgranja centralne kuhinje u Ovči koja će biti zadužena za spremanje hrane za vrtiće u naseljima na levoj obali. Ova kuhinja bi pored rasterećenja sadašnje kuhinje, znatno smanjila troškove koje ima PU ”Boško Buha”, jer oni trenutno dopremaju hranu u naše vrtiće.

Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje, govorio je o tome da je izabrana lokacija u naselju Ovča za gradnju centralne kuhinje i to u okviru stambenog kompleksa koji se gradi. Pored toga što će biti centralna kuhinja, planirano je da tu bude kombinovana dečja ustanova. Ovo bi pored rešenja vezanog za dostavu hrane, donelo i dodatna mesta za mališane u vrtićima.

Zanimljivo:  Izgleda da Pančevac i Pupin ni ove godine "nisu zaslužili" novogodišnju rasvetu

Kako je planirano u ovom delu Ovče biće izgrađeno 1.000 stanova, što za izbeglice što socijalnih stanova. Veliki broj ljudi će živeti ovde pa zbog toga predviđeno je zidanje škole i vrtića

Prema planovima projekta, trebalo bi da bude mesta za minimum 140 dece. U okviru objekta biće i jasle i vrtić, a sve zajedno sa kuhinjom zauzimaće 2.000 kvadratnih metara. Takođe, on ističe i to da će kapacitet kuhinje biti 2.500 obroka dnevno. Idejno rešenje je urađeno, a u Sekretarijatu za investicije je u toku postupak pokretanja javne nabavke za izradu projekta.

Trenutno se hrana svakodnevno doprema iz Preradovićeve ulice preko Pančevca, a ovaj projekat će znatno smanjiti troškove transporta i lakše će se organizovati priprema hrane za vrtiće koji se nalaze na levoj obali.

Zanimljivo:  U dvorište sugrađanke sleteo labud, nadležnih za pomoć nema

Podsećamo da je za sledeću godinu predviđeno i nadziđivanje vrtića ”Kockica” i ”Cvrčak”. Sve ovo će znatno olakšati život roditeljima na levoj obali Beograda.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh