U planu izgradnja centralne kuhinje i vrtića u Ovči - www.lobi-info.rs

U planu izgradnja centralne kuhinje i vrtića u Ovči

2 minuta za čitanje

U Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu ističu da je u planu izgranja centralne kuhinje u Ovči koja će biti zadužena za spremanje hrane za vrtiće u naseljima na levoj obali. Ova kuhinja bi pored rasterećenja sadašnje kuhinje, znatno smanjila troškove koje ima PU “Boško Buha“, jer oni trenutno dopremaju hranu u naše vrtiće.

Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje, govorio je o tome da je izabrana lokacija u naselju Ovča za gradnju centralne kuhinje i to u okviru stambenog kompleksa koji se gradi. Pored toga što će biti centralna kuhinja, planirano je da tu bude kombinovana dečja ustanova. Ovo bi pored rešenja vezanog za dostavu hrane, donelo i dodatna mesta za mališane u vrtićima.

Kako je planirano u ovom delu Ovče biće izgrađeno 1.000 stanova, što za izbeglice što socijalnih stanova. Veliki broj ljudi će živeti ovde pa zbog toga predviđeno je zidanje škole i vrtića

Prema planovima projekta, trebalo bi da bude mesta za minimum 140 dece. U okviru objekta biće i jasle i vrtić, a sve zajedno sa kuhinjom zauzimaće 2.000 kvadratnih metara. Takođe, on ističe i to da će kapacitet kuhinje biti 2.500 obroka dnevno. Idejno rešenje je urađeno, a u Sekretarijatu za investicije je u toku postupak pokretanja javne nabavke za izradu projekta.

Trenutno se hrana svakodnevno doprema iz Preradovićeve ulice preko Pančevca, a ovaj projekat će znatno smanjiti troškove transporta i lakše će se organizovati priprema hrane za vrtiće koji se nalaze na levoj obali.

Podsećamo da je za sledeću godinu predviđeno i nadziđivanje vrtića “Kockica“ i “Cvrčak“. Sve ovo će znatno olakšati život roditeljima na levoj obali Beograda.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

''Beogradska zima'', manifesetacije za sve

Sledaća priča

Besplatno odnošenje kabastog smeća za vikend

Poslednje od Vesti