in

Sledeće godine proširenje vrtića “Kockica“ i “Cvrčak“ u Borči

Nije redak slučaj da roditelji ne uspeju da upišu svoje mališane u vrtiće. Veliki broj dece, mali broj mesta u vrtićima, roditeljima dodatno otežava život.

Nedavno postavljeni direktor PU “Boško Buha“ Vanja Najdanović prepoznao je ovaj problem i najavio borbu za više mesta u vrtićima za naše mališane od sledeće godine.

Opština Palilula, tačnije naselja na levoj obali Dunava konstantno imaju problem sa manjkom mesta. Najdanović ističe da je iz ovog dela Beograda tokom ove godine oko 1.000 roditelja odbijeno, deca su ostala ispod crte. 

Kao rešenje problema donet je zaključak da bi najbolje bilo povećati broj mesta, tačnje nadograditi postojeće objekte.

Očekuje se da će sledeće godine obdaništa “Kockica“ i “Cvrčak“ u Borči biti nadzidana. S obzirom da bi to bilo nelegalno, u dogovoru sa nadležnim sekretarijatima počeli su rešavanje i tog problema.

U realizaciji ove ideje pomoći će i lokalna samouprava. Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić  prihvatio je  ovu ideju sa željom da što više učine za naše mališane.

Najdanović ističe i to da će se od sledeće godine više pažnje posvetiti tome da deca što više borave u prirodi. Priroda na levoj obali je prelepa, a mališani ne samo što bi mogli uživati u njoj, već bi mogli mnogo i naučiti iz nje.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Od kad se na Paliluli gleda da li je zidanje ili nadzidjivanje legalno? To je neki novitet, vidim.
    A Ivana Milutinovica i Sonje Marinkovic? Nicu kuce na zgradama, po dva nova sprata a zgrade popucale na sve strane. I to je verovatno „legalno“.
    Mogli bi da se raspitate malo o tome.

  2. Od kad se o legalnom nadzidjivanju vodi racuna u Borci? Pogledajte Ivana Milutinovica i Sonje Marinkovic.
    Slican komentar sam vec pokusao da postavim, ali „izgubio se“, ne znam sta se dogodilo. Mora da je greska…

Opet velika rupa kod crpne stanice u Borči (FOTO)

Obrušavanje dela Pančevačkog mosta, opasnost ili ne?