in

Započeto čišćenje kanala i akcija „Očistimo kanale na levoj obali Dunava“

Juče je započeto čišćenje kanala u Kotežu u ulici Sutjeska osma u dužini od 380 metara. Pomenuto čišćenje predstavlja početak akcije u okviru projekta „Očistimo kanale na levoj obali Dunava“ za koji je izdvojeno 3.800.000 dinara do kraja godine.

Što znači da će u narednih petnaestak dana biti očišćeno oko kilometar i osamsto metara kanala na levoj obali Dunava. A podsećamo vas da se takođe radi i na čišćenju kanal Vizelj u Borči (više o tome ovde).

Opština će u budžetu za 2018. godinu izdvojiti više od šest miliona dinara za čišćenje kanala.

Stanje kanala u Kotežu i Krnjači je katastrofalno, zbog toga što su mnogi sugrađani sproveli svoje fekalne cevi u iste i na taj način napravili kanalizaciju od kanala.

Pomenuta akcija je dobra i potrebno je očistiti kanale, međutim to nije rešenje ako će se u iste i dalje ulivati fekalije. Jednostavno se tome mora stati na put, jer ne može biti izgovor što ne postoji kanalizacija.

Zagađenje kanalskih voda narušava životnu sredinu i kad tad će doći na naplatu svima nama.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 Comments

  1. Sta ce biti sa kucama koje su izgradjene na kanalma?Zasto niko ne regulise odvodjene otpadnih voda i fekalja u te kanale?Opstina i grad su toga svesni i na sve to zatvaraju oci .Dokle vise?Kada se pojave zaraze posle ce biti kasno…

  2. A koji je izgovor sto nisu cisceni decenijama???Obican narod koji nema 4000din da placa ciscenje ponekad i na nedeljnom nivou ce sada da kaznjavate,a sto to niste odrzavali Vas izgovor ce biti da niste imali sredstva,a narod mora da ih ima???ODAKLE???
    Da treba da budu cisti-TREBA!!!

  3. Valjda je to i normalno uz odnošenje tih fekalija i ostalih prljavština a ne da se ostave tu da isparavaju i svojom prljavštinom da kontamonira oko kanala. Radite svoj posao kako treba ili prekinite da nas mažete tim g…ima.

  4. Uvek se potencira Borča, Kotež i Krnjaca deo na Zrenjanincu. A naselje Braće Maric je na kraju a naj blizi smo centru Beograda. Kada ce se cistitu nasi kanali? Kanalizacija je početa ali toliko se sporo i nezainteresovano radi. Zasto ih neko ne kontrolise? Ovim tempom rada nece je zavrsiti godinama.

  5. Sta je sa Sebeskom rekom i njenim obalama? Zarasle u trsku.korov ..voda u kanalu zelena.puna fekalija posto je vecina stanovnika spojila svoje septicke jame sa kanalom. Umesto da uzivamo u prirodi ako se malo sredi i u labudovima koji su iz nekog razloga resili da im Sebes bude kuca mi upropastavamo…a moglo bi biti lepo mesto za setnju uz reku.

Grad uvodi novu taksu za održavanje deponije u Vinči

Elektronski recepti zaživeli i na Paliluli