Započeto čišćenje kanala i akcija "Očistimo kanale na levoj obali Dunava" - www.lobi-info.rs

Započeto čišćenje kanala i akcija „Očistimo kanale na levoj obali Dunava“

1 minut za čitanje
5

Juče je započeto čišćenje kanala u Kotežu u ulici Sutjeska osma u dužini od 380 metara. Pomenuto čišćenje predstavlja početak akcije u okviru projekta „Očistimo kanale na levoj obali Dunava“ za koji je izdvojeno 3.800.000 dinara do kraja godine.

Što znači da će u narednih petnaestak dana biti očišćeno oko kilometar i osamsto metara kanala na levoj obali Dunava. A podsećamo vas da se takođe radi i na čišćenju kanal Vizelj u Borči (više o tome ovde).

Opština će u budžetu za 2018. godinu izdvojiti više od šest miliona dinara za čišćenje kanala.

Stanje kanala u Kotežu i Krnjači je katastrofalno, zbog toga što su mnogi sugrađani sproveli svoje fekalne cevi u iste i na taj način napravili kanalizaciju od kanala.

Pomenuta akcija je dobra i potrebno je očistiti kanale, međutim to nije rešenje ako će se u iste i dalje ulivati fekalije. Jednostavno se tome mora stati na put, jer ne može biti izgovor što ne postoji kanalizacija.

Zagađenje kanalskih voda narušava životnu sredinu i kad tad će doći na naplatu svima nama.

5 Comments

  1. Sta ce biti sa kucama koje su izgradjene na kanalma?Zasto niko ne regulise odvodjene otpadnih voda i fekalja u te kanale?Opstina i grad su toga svesni i na sve to zatvaraju oci .Dokle vise?Kada se pojave zaraze posle ce biti kasno…

  2. A koji je izgovor sto nisu cisceni decenijama???Obican narod koji nema 4000din da placa ciscenje ponekad i na nedeljnom nivou ce sada da kaznjavate,a sto to niste odrzavali Vas izgovor ce biti da niste imali sredstva,a narod mora da ih ima???ODAKLE???
    Da treba da budu cisti-TREBA!!!

  3. Valjda je to i normalno uz odnošenje tih fekalija i ostalih prljavština a ne da se ostave tu da isparavaju i svojom prljavštinom da kontamonira oko kanala. Radite svoj posao kako treba ili prekinite da nas mažete tim g…ima.

  4. Uvek se potencira Borča, Kotež i Krnjaca deo na Zrenjanincu. A naselje Braće Maric je na kraju a naj blizi smo centru Beograda. Kada ce se cistitu nasi kanali? Kanalizacija je početa ali toliko se sporo i nezainteresovano radi. Zasto ih neko ne kontrolise? Ovim tempom rada nece je zavrsiti godinama.

  5. Sta je sa Sebeskom rekom i njenim obalama? Zarasle u trsku.korov ..voda u kanalu zelena.puna fekalija posto je vecina stanovnika spojila svoje septicke jame sa kanalom. Umesto da uzivamo u prirodi ako se malo sredi i u labudovima koji su iz nekog razloga resili da im Sebes bude kuca mi upropastavamo…a moglo bi biti lepo mesto za setnju uz reku.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Grad uvodi novu taksu za održavanje deponije u Vinči

Sledaća priča

Elektronski recepti zaživeli i na Paliluli

Poslednje od Vesti