Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Elektronski recepti zaživeli i na Paliluli

u Društvo od

Početkom novembra u domove zdravlja 10 beogradskih opština, među kojima je i Palilula, uvedeni su elektronski recepti.

Uvođenje e-recepata je odlična vest za pacjente, a posebno za hronične bolesnike, koji više neće morati da odlaze svakog meseca ili češće po novi papirni recept. Sada će na osnovu procene njihovog lekara, jednom ili dva puta godišnje otići kod lekara osim ako nema nekih promena, a za sve ostalo idu direktno u apoteku po lek koji su do tada koristili .

Elektronski recepti postepeno se uvode jer je bilo potrebno obučiti sve one koji učestvuju u ovom procesu, pa če se bar do kraja godine uporedo izdavati i dosadašnji papirni recepti.

Zanimljivo:  Lidl u Borči otvara svoja vrata kupcima 11. oktobra

Apoteke u kojima je moguće preuzeti lekove putem elektronskog recepta biće obeležene posebnim nalepnicama. Lekari opšte prakse biti rasterećeniji i više će se se baviti preventivom, a ne papirologijom i birokratijom.

Još jedna dobra vest za pacjente je što neće morati da plaćaju participaciju i stalno zakazuju dolazak kod svog lekara da bi dobili propisanu terapiju.

Direktor Doma zdravlja Palilula Aleksandar Stojanović kaže da su od početka izdavanja elektronskih recepata, rezultati odlični, i da će se smanjiti gužve u čekaonicama.

Smanjićemo papirologiju, dobiti uštedu u vremenu i lekar će napokon moći mnogo više da radi sa pacijentima koji imaju nova obolenja.

Uvođenje elektronskog recepta podrazumevalo je umrežavanje Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, apoteka i domova zdravlja, a početkom naredne godine ovaj sistem trabao bi da zaživi u svim domovima zdravlja u Srbiji.

Zanimljivo:  Besplatne škole računara za mlade do 30 godina

(Foto: Blic)

 

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Društvo

Idi na Vrh