in

NAPOKON! Počelo čišćenje kanala Vizelj

Jutros smo od naše sugrađanke dobili informaciju da je počelo čišćenje kanala Vizelj. S obzirom na to da se ova tema tiče svih građana na levoj obali želeli smo da saznamo više o tome.

Konktaktirali smo JKP „Beogradvode“ i odmah dobili odgovor, koji svi znamo, da nisu nadležni za pomenuti projekat i uputili su nas na “Srbijavode“.

U razgovoru sa JKP „Srbijavode“ smo saznali da su oni investitori pomenutih radova i da je posao poveren JKP „Beogradvode“, koji očigledno to ni ne znaju. Nismo ovde posustali…

Pošto smo bili uporni dobili smo informacije, iako je petak, da se trenutno čisti nizvodni deo kanala od obilazice Pupinovog mosta ka terenima fudbalskog kluba BSK. 

Miloš Radovanović, rukovodilac tehničkih radova u “Srbijavode“ saopštava da je trenutno u planu čišćenje kanala u dužini od 4km. Kraj radova planiran je do Nove godine. Sledeće godine čišćenje će se nastaviti, a u planu je čišćenje dodatnih 1.5km. Za ovaj projekat izdvojeno je 13 miliona dinara.

Čišćenje na kanalu Vizelj je danas izvršeno kod naselja Mali Zbeg i na terenu se nalaze ekipe radnika koje su čišćenje započele bagerima.

Čišćenje „olimpijskog kanala“ Vizelj vršeno je u nekoliko navrata. Kako potrvđuju iz “Srbijavode“, čišćenje je vršeno u periodu od 2012. do 2014. godine na uzvodnom delu kanala.

Zapuštenost kanala negativno utiče na život lokalnog stanovništa. Pored trave, tu je i smeće koje nesavesni građani bacaju. Kako Miloš Radovanović naglašava, sve to će se srediti i očistiti. 

Verujemo da su i ostali meštani ushićeni kao i sugrađanka koja nam se javila. Podržavamo akciju čišćenja i apelujemo na građane da vode računa o kanalu kada, ponovo, bude čist.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. Sve je to lepo, samo iskustvo sa Sebeške reke je katastrofalno…obalu koju su građani sami održavali i uređivali , za tri dana je bagerista zatrpao muljem i drugim đubretom kao i trskom uz priču da će to odvesti jednog dana, ali tog dana nema …verovatno pare za odvoženje otišle u nečiji đep! A da ne pominjemo voće , orahe , zove i ruže koje je sve počupano i napravljena deponija , na koju su krenuli drugi u prolazu iz Crvenke da bacaju kese sa đubretom ! Sve u svemu katastrofa i velika sramota za izvođača radova !

Danas i sutra bez vode pojedina naselja na levoj obali

Kreni, stani, kreni, stani… Putešestvije Zrenjanincem