in

Kreni, stani, kreni, stani… Putešestvije Zrenjanincem

Večiti problem, suženi Zrenjaninski put kroz Borču, je poslednjih dana postao još veći zbog zamene asfalta u ulicama Valjevskog odreda i Ivana Milutinovića, pa putešestvije izgleda kao u centru „Kreni, stani, kreni, stani…“

Sada je potrebno je minimum 15 minuta samo da se prođe ovim delom puta, kolaps u saobraćaju je svakodnevan, a gužve su u špicu duge skoro 2km. Stoga, građani leve obale bilo da se vraćaju kući ili idu do grada moraju da se naoružaju strpljenjem.

 – Ne znam da li je jesen problem ili ljudi, od pijace do Putnika, verovali ili ne, izgubio sam više vremena nego od Putnika do Trga – kaže jedan od sugrađanina.

Stanje saobraćaja duž Zrenjaninskog puta u Borči
Stanje saobraćaja duž Zrenjaninskog puta u Borči

U nedelju, 29. oktobra, gradonačelnik Beograda je posetio Borču i zajedno sa predsednikom opštine Palilula najavio radove na zameni asfalta u ulici Valjevskog odreda. Radovi su počeli 30. oktobra i trajala su do 4. novembra.

Upravo zbog toga su autobusi na liniji 95 i 105L morali da promene trasu. Nakon završetka ulice Valjevskog odreda, mašine u nastavile asflatiranje ulice Ivana Milutinovića koje započeto 7. novembra i koje će trajati do 13. novembra.

Zbog novih radova linija 104 je promenila trasu, a samo dan kasnije opet i linije 95 i 105L.

Trenutno autobusi na linijama 95, 104 i 105L saobraćaju Zrenjaninskim putem kroz Borču, gde već imamo linije 96, 101 i 106. Potom imamo dodatno preopterećene najprometnije ulica Bratstva i jedinstva gde se priključuje linija 85.

Promene trasa autobusa najteže „pale“ sugrađanima

Građani su ogorčeni jer prema njihovom skormnom mišljenju kvalitet asfalta u pomenutim ulicama je bio solidan i da su nadležni trebali da usmere sredstva na druge projekte.

Sa druge strane ima i onih koje asfaltiranje uopšte ne zanima, pa su ogorčeni zbog promene trasa autobusa i čekanje na iste.

 – Hoće li se već jednom linije 95 i 105l vratiti na staru trasu, ovo više nema smisla? Ko je ovo smislio taj stvarno ne razmišlja glavom – napisala je sugrađanka Milena iz Borče.

Podržava je i Verica koja kaže, da li je moguće da sve linije 85, 95, 96 i 105l idu kroz Centar 3, a u Centru 1 ostavite samo 104 koja ide kako se njima ćefne….Užas! Trebala je linija 95 da prolazi kroz Centar 1 pored SUP-a s obzirom da se vozači tim putem vraćaju u garažu. Ko god je ovo smislio ima dijagnozu 100% retard.

Zaključak – stari problemi i dalje ostaju

Naravno, izdržaćemo pomenuti kolaps u saobraćaju do 13. novembra kada će se saobraćaj koliko toliko normalizovati, ali koristimo priliku da podsetimo nadležne da se OZBILJNO posvete rešenju problema suženog dela Zrenjaninskog puta od raskrsnice Putnik do nove petlje kod groblja Zbeg i reše više decenijski problem.

Predlažemo svima koji nas prate i čitaju da se pročitaju prošlogodišnje istraživanje i analizu stanja na Zrenjaninskom putu – OVDE.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Pogledajte sta su napravili za ovih 15 dana radova i maltretiranja gradjana…. nista…
    Obratite paznju na raskrsnicu ka zrenjanincu – prva kisa i ogromna kolicina vode na istom mestu gde je bila i pre asfaltiranja!
    Bruka i sramota. Dokle vise?!

NAPOKON! Počelo čišćenje kanala Vizelj

Herkulesi iznad Lisičjeg Jarka u Padinskoj Skeli