in

Jovičić i Mali obišli radove na asfaltiranju ulica

Opština Palilula u saradnji sa Gradom Beogradom nastavlja projekat asfaltiranja ulica na levoj obali.

Tom prilikom su predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišli početak radova na dvema lokacijama.

Koceljevska ulica u naselju Stara Borča dobiće asfalt na sva tri svoja kraka, ukupne dužine oko 500 metara.

U Ulici valjevskog odreda biće kompletno zamenjen asfalt u celoj dužini od 1000 metara, od Ulice Ivana Milutinovića do Ulice bratstva i jedinstva. Radovi se, po planu, izvode do 4. novembra.

Reagujući na ovu vest, mišljenja Palilulaca na društvenim mrežama su podeljena. Dok jedni pozdravljaju asfaltiranje Koceljevske ulice i podržavaju zamenu asfalta u Valjevskih odreda, drugi kritikujući odluku da prioritet u odnosu na mnoge neasfaltirane ulice na levoj obali zauzima zamena asfalta u Ulici valjevskog odreda, karakterišu kao „predizborno šminkanje“.

Po njihovom mišljenju, zamena asfalta u ovoj ulici nije neophodna jer je asfalt u njoj ako ne solidan, onda barem u boljem stanju od mnogih drugih, a nesumnjivo u odnosu na neasfaltirane ulice.

Ipak, tokom obilaska radova Jovičić i Mali su sa građanima Borče razgovarali o predlozima i idejama za nove investicije za radove u njihovom naselju i nastavak asfaltiranja ulica.

Pričalo se i o izgradnji kanalizacije i novog Doma zdravlja koji bi trebalo da počne sledeće godine, ali i o mnogim drugim pitanjima važnim za stanovnike leve obale.

Istovremeno sa početkom ovih radova, na snagu je u subotu stupio i izmenjeni režim rada Javnog gradskog prevoza. Linije koje prolaze Ulicom valjevskih odreda će saobraćati izmenjenom trasom.

Vozila sa linije 95, u oba smera, saobraćaće Zrenjaninskim putem, Ulicom bratstva i jedinstva i Bele Bartoka, dok će vozila sa linije 105L, u oba smera, saobraćati Putem za Ovču, Zrenjaninskim putem odakle će se isključiti u Ulicu bratstva i jedinstva i, potom, Bele Bartoka.

Vozila sa noćne linije 101N, u oba smera, kroz ovaj deo grada će saobraćati kao i vozila sa linije 95.

Privremeno će se ukinuti stajališta za sve linije – „Valjevskog odreda“, „Milana Ajvaza“, Mihaila Šolohova“ i „Borča raskršće“.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. Naravno da je ovo glupost . Ta ulica ce tek biti razrovana , jer je tu gradnja novih objekata najintenzivnija , a i nije bio los afalt , za razliku od mnogih drugih lokacija . I na kraju sta je sa kanalizacijom ….

  2. Без превелике потребе се ради Ваљ.одреда. Чујем да ће се радити Ивана Милутиновића- е њој јесте потребна и обнова и проширење! Аутобуси се једва мимоилазе, сва је разбуцана. А што се тиче Дома Здравља он је одавно неопходан!!!

Krnjača u ponedeljak nakratko bez struje

Od srede više polazaka na linijama za Ovču