in

Uskoro rekonstrukcija zdravstvenih stanica u Padinskoj, Krnjači i Ovči

Nedostatak kadrova u zdravstvu o kome se već duže vreme govori oseća se u svim ambulantama na Paliluli, ali i drugim delovima Beograda.

Upravo je nedovoljan broj medicinskog osoblja glavni krivac na koji prstom upiru iz Sekretarijata za zdravstvo, kada se pokrene tema nedostupnosti zdravstvene zaštite u mestima udaljenim od centra grada.

Znatno manji problem je, kažu, to gde se ambulante nalaze i koliko su one daleko pacijentima.

U Beogradu, trenutno nedostaju 34 pedijatra, a službama opšte medicine 60 lekara. Ukupan broj ostalih specijalista koji su potrebni domovima zdravlja u Beogradu je 77, s tim što je veliki broj lekara trenutno na specijalističkim studijama – kažu iz sekretarijata.

U glavnom gradu postoji 88 prigradskih ambulanti i zdravstvenih stanica. Razlikuje se površina teritorije sa koje pacijenti dolaze u neku ambulantu, ali i njihov broj, pa tako jedan ovakav objekat može pružati usluge za od nekoliko stotina do više hiljada ljudi.

U prigradskim ambulantama, dodaju iz sekretarijata, lekare rade u jednoj smeni, a ambulante su adekvatno opremljene.

Kako dodaju iz sekretarijata, tokom ove godine neimari će ući u mnoge zdravstvene stanice, a među njima i one u Padinskoj skeli, Krnjači i Ovči. 

U 2019. godini planirano je znatno uvećanje kapaciteta i gradnjom doma zdravlja u Borči.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas bez struje sugrađani u Krnjači, Kotežu i Ovči

    Jedna priča iz Borče, da li smo izgubili osećaj za druge ljude?