in

Ukinuta 106-ca kod Mašinjaka u Kovilovu zbog katastrofalnog puta

Ukinuta 106-ica kod Mašinjaka u Kovilovu zbog katastrofalnog puta - 2015

Građani Kovilova već godinama imaju mnogobrojnih problema u vezi sa osnovnim uslovima za normalan život, počev od autobusa koji saobraća na sat vremena, preko učestalih nestajanja struje i vode, pa do loših i uništenih puteva, kuća koje tonu pod teretnim saobraćajem koji je zabranjen, neosvetljenih delova puta itd.

O većini pomenutih problema već smo pisali i pozivali nadležne da ih reše ali niko nema sluha za „građane drugog pa čak i trećeg reda“, što bi rekli mnogi koji žive na levoj obali Dunava u Beogradu.

Sada se susreću sa novimproblemom! Linija gradskog prevoza 106 je skraćena i više ne saobraća u drugi deo naselja pa su građani primorani da pešače preko 700 m do prve autobuske stanice. U ovom delu naselja živi preko 300 naših sugrađana.

Naime, Direkcija za saobraćaj grada Beograda izdala je saopštenje da od petka 13. marta 106-ca više ne saobraća standardnom trasom zbog katastrofalnog puta i da će tako ostati sve dok se deonica ne sanira.

Da se sve ovo desilo preko noći, verujemo da bi mnogi sačekali da se put sanira. Međutim, kako je put već godinama u lošem stanju a obećanja da će biti sređen konstantno davana, građani Kovilova su sada ogorčeni zbog novonastale situacije.

Asfalt je toliko propao da se ispod vidi kaldrma stara 100 godina.

– Živim u naselju Kovilovo i imamo veliki problem. Uništen nam je put od mostića do Mašinskog parka. Dobili smo rešenja za asfaltiranje ali niko ne reaguje. Put je potpuno uništen zbog radova na mostu Borča-Zemun jer su kroz naselje su prolazili razni kamioni za beton i drugo, ‘Ratko Mitrović’, ‘MBA’ i drugi, rekla je nam je Bojana Nedeljković.

Mašinjak Kovilovo Put 106 Autobus Gradjani
Otkako je počela gradnja novog mosta, više od dve godine put kroz naselje bio je glavna spona do novoizgrađenog naselja u blizini Kineskog mosta.

– Sada autobus linije 106 ne prolazi i ne ulazi u taj deo naselja jer je bezbednost građana ugrožena tako da narod iz tog dela naselja mora peške do drugog dela naselja. Potrebna nam je pomoć. Narod je očajan. Vraćamo se u unazad umesto da napredujemo. Asfalt je toliko uništen da se vidi kaldrama od pre 100 godina, poslala nam je sugrađanka Bojana.

Zbog problema nadležnosti rešenje problema može potrajati nekoliko meseci.

Obratio nam se i Dragan Momirović koji kaže: „Oštećenja na putu, krateri, nastala su usled prolaska teških kamiona i građevinske mehanizacije koja je učestvovala u izgradnji mosta Borča-Zemun a put koji prolazi kroz ovaj deo naselja bio je jedina veza ka mostu. Most je završen, kamioni su otišli a urnisani put je sada ničija briga.“

Nastavak priče na drugoj strani >>>

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 Comments

  1. Isti taj autobus ne saobraca ni kroz naselja Glogonjski Rit i Jabucki Rit, pa nikom nista. Ima i stanovnika ta 2 naselja koja do prve stanice putuju i po kilometar(u Jabuckom Ritu ljudi do stanice putuju i po 10-15 minuta), i sta cemo sada? Jel da se trazi da se 106 Produzi i tamo pa da ni oni ne moraju da pesace. Svaka cast ljudima u Kovilovu, ali dosta im je i ta stanica tamo. Mogu da prezive i bez te na masinjaku

    • Sramota je da tako komentarisete,i vi iz Jabuckog i Glogonjskog rita treba da se borite da vam autobus dolazi u naselje ,a ne da se linije ukidaju,da je srece imali bi cesce red voznje autobusa, a da ne pricam o ukidanju linije zbog ne marnsti da se put popravi i asvaltira,pa da svi kao normalan svet zivimo ,a ne da se vracamo 100 godina u nazad.

      • Milane slazem se sa Vasom konstatacijom. Ali GSP-u je trenutno briga da u svaki autobus ubacu WIFI rutere, pa dok se tako vozimo krsevima od autobusa, malo surfujemo po internetu. Verovatno da nam odvrate paznju, da ne vidimo u cemu se vozimo. Na zaslost sve je u ovoj drzavi tragikomicno

  2. Postovani Gradjanine. Ne bih da koristim ovu priliku za „prepucavanje“. Ali da autobus 106 ne prolazi kroz naselje Kovilovo, vi bi imali i dalje 4 do 5 polazaka dnevno. Mi bi i dalje isli pesaka do Zrenjaninskog puta i cekali 101.

  3. Slazem se sa Milanom i u jednu ruku sa Draganom. Nisam rekao da autobus ne treba da ide kroz celo Kovilovo,kao i kroz Glogonjski i Jabucki, ali ne treba da se dize uzbuna zato sto zbog stanja puta autobus nije isao 7 dana do Masinjaka. Sa Vama Dragane se ne slazem da zbog Kovilova autobus ide na sat vremena, pa da bi onda islo samo 4-5 polazaka dnevno. To je malo bezobrazno, niste vi Bogom dani pa da trebamo da vam se zahvaljujemo za ostale polaske. Smatram samo da bi u tom slucaju(ako Vi odlucite da idete peske do Zrenjaninskog puta) autobus skratio trasu i vreme putovanja, a ne broj polazaka kao Vi kazete, ali dobro…

Ne zna zašto je ubio taksistu, a prolaznika je izrešetao jer je bio svedok

Nema struje u Centru I, Pretoku, Sebešu, Kotežu…