Ukinuta 106-ica kod Mašinjaka u Kovilovu zbog lošeg puta

Ukinuta 106-ca kod Mašinjaka u Kovilovu zbog katastrofalnog puta

8 minuta za čitanje
5
Ukinuta 106-ica kod Mašinjaka u Kovilovu zbog katastrofalnog puta - 2015

Danas smo kontaktirali GSP i od dispečera saznali da su od Direkcije za saobraćaj dobili obaveštenje da skrate liniju 106 zbog lošeg puta i da im je slučaj poznat od ranije jer su vozači imali dosta problema kada je na trima autobusima stradao karter motora.

Mašinjak Kovilovo Put 106 Autobus Gradjani Mašinjak Kovilovo Put 106 Autobus Gradjani Mašinjak Kovilovo Put 106 Autobus Gradjani

Oni tvrde da su obavestili sve nadležne inspekcije ali da je najveći problem to što se ne zna ko je odgovoran za pomenuti deo puta jer Beograd put nije. Prema njihovoj proceni, ovo neće biti saniramo sigurno mesec dana.

– Sada smo prinuđeni da pešačimo do dela naselja da bi tu sačekali 106. I u povratku isto tako ka svojim domovima. Jedan deo puta koji je slabo osvetljen prolazi i pored šume. Ne želim da pretpostavljam šta sve može da se dogodi prilikom povratka kući u večernjim satima, rekao je Dragan.

Na okretnici kod Mašinskog GSP je uredno postavio obaveštenje da autobus neće do daljnjeg ići u ovaj deo naselja dok se put ne sanira. Žitelji naselja su stoga došli do zaključka da ko zna kada će to biti.

Mašinjak Kovilovo Put 106 Autobus Gradjani Mašinjak Kovilovo Put 106 Autobus Gradjani Mašinjak Kovilovo Put 106 Autobus Gradjani

Sugrađanka Jovana Popović otišla je korak dalje i kontaktirala Beokom: „Kažu da ima mnogo poziva iz Kovilova, da su ih zvale kolege iz Direkcije za javni prevoz da vide šta se dešava sa tim putem jer autobus više ne ide tuda ali se svi nešto ograđuju od te priče. Ja ću biti uporna i opet ću pisati i Mihajlovićki, i premijeru i gradonačelniku… Ne zato što sam ‘dokona’, već zato što je ovo čist bezobrazluk!“

Mi smo poslali zahtev Beograd putu iako oni nisu direktno nadležni ali se nadamo da će grad Beograd koji ima ovlašćenja preduzeti potrebne mere i sanirati put koji sada razdvaja Kovilovo.

Vađenje repe i otvaranje Pupinovog mosta

Ako se pitate zašto smo se dotakli repe i otkud njena veza sa novim mostom, objasnićemo.

Repa Kamioni Kovilovo Pupinov most 2015

Vađenje repe pred otvaranje Pupinovog mosta i hitno odvoženje do šećerane trajalo je skoro desetak dana. U tom istom periodu žitelji Kovilova su skoro pa bili zarobljeni u svojim domovima jer zbog količine blata koja se nalazila na ulicama gotovo nije bilo moguće hodati, izaći na ulicu ili izvesti auto.

Kamioni su dan i noć tim uskim ulicama u naseljenom delu naselja, u kojem je, inače, kretanje vozila preko 3,5 tona zabranjeno, prolazili onemogućavajući normalan tok života.

Fasade zgrada su uništene, prozori popucali i blatnjavi, voda u prostorijama u kojima ima i dece i starih… Sve u svemu, da li zbog repe ili zbog novog mosta, žitelji Kovilova su bili suočeni sa nehumanim i nehigijenskim uslovima za život.

Repa Kamioni Kovilovo Pupinov most 2015 Repa Kamioni Kovilovo Pupinov most 2015 Repa Kamioni Kovilovo Pupinov most 2015

Da ne ponavljamo i dodatno ističemo buku tokom dana i noći, blato, uništene zidove već ostarelih zgrada, kao i nemogućnost za normalno funkcionisanje, dodatno uništen jedini put kroz naselje i još mnogo toga…

Pitamo nadležne dokle će nas ignorisati?! I kada će nam obezbediti osnovne uslove za normalno funkcionisanje i ovako po mnogo čemu uskraćenih naselja leve obale Dunava?

5 Comments

  1. Isti taj autobus ne saobraca ni kroz naselja Glogonjski Rit i Jabucki Rit, pa nikom nista. Ima i stanovnika ta 2 naselja koja do prve stanice putuju i po kilometar(u Jabuckom Ritu ljudi do stanice putuju i po 10-15 minuta), i sta cemo sada? Jel da se trazi da se 106 Produzi i tamo pa da ni oni ne moraju da pesace. Svaka cast ljudima u Kovilovu, ali dosta im je i ta stanica tamo. Mogu da prezive i bez te na masinjaku

    • Sramota je da tako komentarisete,i vi iz Jabuckog i Glogonjskog rita treba da se borite da vam autobus dolazi u naselje ,a ne da se linije ukidaju,da je srece imali bi cesce red voznje autobusa, a da ne pricam o ukidanju linije zbog ne marnsti da se put popravi i asvaltira,pa da svi kao normalan svet zivimo ,a ne da se vracamo 100 godina u nazad.

      • Milane slazem se sa Vasom konstatacijom. Ali GSP-u je trenutno briga da u svaki autobus ubacu WIFI rutere, pa dok se tako vozimo krsevima od autobusa, malo surfujemo po internetu. Verovatno da nam odvrate paznju, da ne vidimo u cemu se vozimo. Na zaslost sve je u ovoj drzavi tragikomicno

  2. Postovani Gradjanine. Ne bih da koristim ovu priliku za „prepucavanje“. Ali da autobus 106 ne prolazi kroz naselje Kovilovo, vi bi imali i dalje 4 do 5 polazaka dnevno. Mi bi i dalje isli pesaka do Zrenjaninskog puta i cekali 101.

  3. Slazem se sa Milanom i u jednu ruku sa Draganom. Nisam rekao da autobus ne treba da ide kroz celo Kovilovo,kao i kroz Glogonjski i Jabucki, ali ne treba da se dize uzbuna zato sto zbog stanja puta autobus nije isao 7 dana do Masinjaka. Sa Vama Dragane se ne slazem da zbog Kovilova autobus ide na sat vremena, pa da bi onda islo samo 4-5 polazaka dnevno. To je malo bezobrazno, niste vi Bogom dani pa da trebamo da vam se zahvaljujemo za ostale polaske. Smatram samo da bi u tom slucaju(ako Vi odlucite da idete peske do Zrenjaninskog puta) autobus skratio trasu i vreme putovanja, a ne broj polazaka kao Vi kazete, ali dobro…

Leave a Reply

Prethodna priča

Ne zna zašto je ubio taksistu, a prolaznika je izrešetao jer je bio svedok

Sledaća priča

Nema struje u Centru I, Pretoku, Sebešu, Kotežu…

Poslednje od Lobiranja