in

Tri deponije sa leve obale u top 6 beogradskih deponija

Kod nas na levoj obali deponije su svakodnevna pojava. Neke su veće, neke manje, opstaju decenijama. Ali, ovaj problem nije rezervisan samo za naš deo Beograda.

U novoj emisiji „Marka žvaka“, pozabavili su se ovim problemom na nivou celog Beograda. Čak tri deponije sa leve obale našle su se među top 6 beogradskih deponije.

Kako ekipa ove emisije navodi, obišli su najomiljenija mesta onih naših komšija kojima je omiljena disciplina oplemenjivanje gradske sredine istovarivanjem šuta, komunalnog otpada, starog nameštaja, građevinskih materijala…

240 dinara će vas koštati istovarivanje do 5 tona šuta na beogradskoj deponiji u Vinči. Ali valja stići do Vinče.

Deponija na nasipu u Borči

Dobro poznata deponije kod nasipa u Borči, zauzela je četvrto mesto na ovoj listi. Ova deponija postoji decenijama, čišćena je više puta. Nažalost, uvek se ponovo „rodi“.

„Istureno odeljenje Krnjača“

Odmah iza nje, na trećem mestu našla se deponija u Krnjači. Ova deponija nalazi se nedaleko od Pančevačkog mosta. Na ovoj deponiji se takođe našla velika količina građevinskog šuta.

Visoko drugo mesto za Besni Fok

Deponija u Besnom Foku, o kojoj smo pisali u više navrata, dostigla je visoko drugo mesto na ovoj listi. I pored svih napora građana Besnog Foka i Udruženja za unapređenje življenja u ovom naselju, još uvek se ne vidi rešenje problema.

Dakle nama na levoj obali pripalo je 3 od 6, što je pola najgorih gradskih deponija. U ovoj priči, krivaca je mnogo. Krivi su i građani koji bacaju svoj otpad na ovim lokacijama, ali i privredni subjekti i građevinske firme.

Gradska i opštinska vlast i dalje nije našla model za kažnjavanje zagađivača. Za to vreme mi tonemo u ekološku katastrofu!

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nova avantura legendarnog Stivena Spilberga od danas u bioskopima

Spojili su rukomet i poeziju u vaspitanje mladih sportista