in

SRAMOTA! Ponovo smo dobili deponiju na nasipu

Pre 10 meseci smo lobirali da se ukloni deponija na nasipu na putu ka šljunkari na kojoj su pored smeća bile i životinjske kosti.

Kontaktirali smo sve nadležne službe od  JVP „Beogradvode“ i „Srbijavode“ pa sve do Komunalne policije.

Dobili smo podršku od Novosti i Beogradske hronike i zajedničkom inicijativom smo uspeli da rešimo problem divlje deponije na nasipu.

Nakon uklanjanja smeća postavljena je tabla Molimo ne bacajte smeće međutim ni to nije pomoglo. Jer evo posle manje od godinu dana ponovo smo dobili deponiju na nasipu koja je iz dana u dan sve veća.

ponovo-deponija-2016-01

I ovog puta je prijavljeno nadležnim službama ali očigledno nije dovoljno jer će uvek postojati nesavesni, nemarni i bahati nazovi ljudi, koji ne cene ničiji trud i napor da živimo u zdravom i prirodom okruženju.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 Comments

  1. Gospodo draga

    ovo vam govorim iz iskustva, ljudi to bacaju tako što dovezu kola i istovare se.a zasto to rade sam bog zna.ja mislim da bi trebalo zabraniti saobracaj tim putem.mozda kamere kupiti i postaviti.

  2. Svaki dan prelazeci pancevac gledam kako kamioni sa smecem silaze niz nasip ali to nema ko da vidi.za to vreme nasa komunalna policija juri putnike bez karte ili prebija bakice sto prodaju cvece ispred pijace…bruka….

  3. Za početak mora se bar jedan kazniti ! Postavlja se logično pitanje : gde je komunalna policija, da li je nihov posao da jure žene po autobusima ili da rešavaju ovakve probleme ?

  4. Po Zakonu o vodama, ove deponije pored vodenog toka su strogo sankcionisane a za odrzavanje je nadlezna jedinica lokalne samouprave, to jest u ovom slucaju opstina Palilula. Skandalozno je koliko opstina Palilula ne brine o Levoj obali kao velikom dragocenom prirodnom rezervatu cak ni onoliko koliko je minimalno propisano Zakonom.

    • Draga godpodjo,smece i deponije nemaju nikakve veze sa opstinskom vlascu vec sa republickom.Preduzece Srbija vode je kompetentna i odgovorna za to i naravno gradska vlast koja bi to trebala da nadzorise.Ali mi nemamo gradsku vladu,to sto radi taj mali sinisa je bruka i sramota za Beograd,Srbiju..vredja inteligenciju prosecnog gradjanina…

Usvojeni GUP: Leva obala dobija privrednu zonu-2016

Usvojeni GUP: Leva obala dobija privrednu zonu

Izmenjen režim autobusa na liniji 43

Narednih 10 dana linija 43 menja trasu