in

POBEDILI SMO! Uklonjena deponija na nasipu kod Crvenke

POBEDILI SMO SISTEM: Uklonjena deponija na nasipu kod Crvenke - 2015

Moramo ovako da započnemo – sećate li se divlje deponije smeća i životinjskih kostiju? Da? E, pa, više je nema jer smo pobedili!

Početkom maja na inicijativu sugrađanina koji je prijavio deponiju na nasipu kod Crvenke objavili smo članak „Životinjski ostaci i gomila smeća na nasipu i oko njega i počeli sa LOBIranjem kod nadležnih.

Obratili smo se mnogim službama počev od JVP „Beogradvode“ i JVP „Srbijavode“ pa sve do Komunalne policije.

O našem zalaganju da rešimo problem pisale su i Novosti: „O bahatom potezu nemarnih sugrađana uvek agilni momci okupljeni oko internet-portala ‘Leva obala Beograda info’ svesni problema obavestili su nadležne pa se nadaju skoroj reakciji i uklanjanju deponije kako bi se sprečila katastrofa.

Od tada je prošlo više od mesec dana a deponija je vremenom rasla do te mere da je u jednom trenutku na njoj bilo više od dve tone životinjskih kostiju.

Zato smo se obratili svojoj dragoj Beogradskoj hronici koja je u petak, 19. juna, emitovala reportažu o deponiji.

Pored smeća na ovoj deponiji „neljudi“ su počeli da ostavljaju i pse. Naša sugrađanka Nadica prvo je pronašla starog vučjaka a potom psa koji je zlostavljan tako što mu je vezana žica oko stomaka (više o tome u članku „Psu zavezao žicu oko stomaka i bacio ga na deponiju kod nasipa).

Zajedno možemo sve!

Pored svih poteškoća u ponalaženju rešenja za ovu nesvakidašnju divlju deponiju zajedničkim snagama uspeli smo da rešimo problem.

POBEDILI SMO SISTEM: Uklonjena deponija na nasipu kod Crvenke - 2015

Danas je počelo uklanjanje deponije na nasipu kod Crvenke i mi smo veoma srećni što smo uspeli još jednom da potvrdimo da se sve može kad se hoće.

– Hvala beskrajno jer upravo čiste deponiju na nasipu. Sad sam bila tamo i videla. Hvala što ste razumeli naš problem i pomogli u realizaciji ove akcije. Posle toliko godina prvi put da neko preduzme da se deponija na nasipu ukloni. Hvala još jednom, napisala nam je Nadica koja je sama spasila pse bačene na deponiju.

Želimo od sveg srca da se zahvalimo „Novostima“ i „Beogradskoj hronici“ što su nas podržali u rešavanju problema, kao i nadležnima što su ispunili naše zahteve.

Veliki posao je urađen, međutim, ako ne budemo vodili računa, opet ćemo za par meseci imati problem.

Zato pozivamo Komunalnu policiju i Inspekciju za zaštitu životne sredine da s vremena na vreme kontrolišu pomenutu lokaciju.

Takođe, pozivamo sve sugrađane da čim primete da se opet baca đubre, to prijave nama ili nadležnima kako bi se na vreme sprečilo ponovno stvaranje deponije.

Možemo živeti i lepše i bolje ali se moramo svi zalagati da očuvamo ono što imamo i sprečimo one koji narušavaju naš kvalitet života.

Jedan od osnovnih ciljeva blog/portala leve obale Beograda je da ukaže na probleme, kritikuje odgovorne i, naravno, pohvali kad god se uradi nešto dobro. Zato se pridruži akciji LOBIraj i ti“!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Bravo Saša: Naš šampion posetio bolesnog Strahinju i uručio mu poklon - 2015

BRAVO SAŠA! Naš zlatni dečko posetio bolesnog Strahinju i uručio mu poklon

Od 1. oktobra niže cene karata za Krnjaču i Kotež