in

Psu zavezao žicu oko stomaka i bacio ga na deponiju kod nasipa

Psu zavezao žicu oko stomaka i bacio ga na divlju deponiju - 2015

Divlja deponija na nasipu između Borče i Crvenke na putu ka šljunkari prethodnih dana sve češće je u medijima zato što nadležni nisu u stanju da se izbore sa njom.

Pre nešto više od mesec dana pisali smo o pomenutoj deponiji gde se pored smeća bacaju i životinjske kosti.

Kontaktirali smo nadležne ali ni posle mesec dana rešenja nema. Stoga smo se obratili Beogradskoj hronici koja je u petak, 19. juna, emitovala reportažu o deponiji koja sada ima preko dve tone kostiju.

Kosti na divljoj deponiji na nasipu  - 2015

Smeće, kosti a sada i životinje

Međutim, to nije sve jer prethodnih nekoliko dana pored svega gore navedenog pojedini, da ih nazovemo „neljudi“, bacaju kučiće.

– Na deponiji na nasipu ostavljena je kuca koja je stara, skoro nepokretna, nasred puta, bez vode hrane. Vlasnici koji su je izbacili trebalo je da je uspavaju a ne da je bace da se muči. Tuga, napisala nam je sugrađanka Nadica.

Psu zavezao žicu oko stomaka i bacio ga na divlju deponiju  - 2015

Kada je Nadica otišla da obiđe starog vučjaka, ugledala je na toj istoj deponiji zastrašujuć prizor.

– Došla sam na deponiju da obiđem starog vučjaka sa skoro nepokretnim nogama, koga su vlasnici odbacili, da mu donesem hrane i vode kada sam slučajno ugledala štene koje je bilo sklupčano u nekom šutu. Prizor koji sam tad videla zapamtiću celog života jer je imao žicu zategnutu oko stomaka sa otvorenom krvavom ranom koja je bila jeziva, rekla je sugrađanka Nadica.

Veterinar se odazvao bez ikakve novčane naknade za svaku intervenciju koja je bila potrebna.

– Veterinar dr Andrija Nikolić odmah je došao i na licu mesta smo mu skinuli žicu. Tada smo ustanovili da je neko brutalno, silovateljski uvrtao žicu do te mere da mu se usekla u stomak, rekla je Nadica.

Psu zavezao žicu oko stomaka i bacio ga na divlju deponiju  - 2015

– Štene se sad oporavlja, lepo jede i s obzirom na to što je preživelo, mirno je i umiljato. Pronašli smo i porodicu koja će ga udomiti. Dr Nikolić još uvek brine o njemu dok ne stigne porodica koja želi da ga usvoji, priča Nadica.

Vučjak koga je Nadica našla na deponiji takođe je našao novi dom – u utorak ide u Šabac kod jedne porodice koja ga želi i tako starog i hendikepiranog.

Svaka čast našoj sugrađanki Nadici, kao i veterinaru Andriji što su bili humani i pomogli bačenim kucama.

Strašno je što divlja deponija iz dana u dan postaje sve veća, što se pored smeća bacaju i kosti a sada i bespomoćne životonje. Pozivamo nadležne da što pre reše problem divlje deponije na nasipu!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    10.000 fanova na našoj Facebook stranici - 21-08-2015

    10.000 fanova na našoj Fejsbuk stranici

    Druženje, pesma i igra obeležili treću „Višnjijadu“ u Ovči