in

Druženje, pesma i igra obeležili treću „Višnjijadu“ u Ovči

Takmičarska atmosfera, kao i druženje, pesma i igra obeležili su treću „Višnjijadu“ u Ovči 21. juna u organizaciji ovčanskog Udruženja žena „Etno art“. Domaćinima su se pridružili gosti iz srodnih udruženja iz Banatskog Novog Sela, Lokvi, Alibunara, Seleuša i Petrovčića.

Na štandovima su pored proizvoda od višanja bile izložene i rukotvorine i predmeti sa tradicionalnim motivima kulture rumunskog i srpskog naroda koji žive na ovim prostorima a stari su i po nekoliko stotina godina.

Po oceni žirija, najlepši kolač od višanja napravila je Ana Popesku iz „Etno arta“ a drugo i treće mesto dele Stana Rođan iz Ovče i Marija Mik iz Banatskog Novog Sela. Treće mesto podelile su Dojna Morgan i Silvija Pomana iz Vladimirovaca.

Takmičenja, druženje, pesma i igra obeležili treću „Višnjijadu“ u Ovči - 2015

Najukusnije slatko od višanja skuvala je Mariora Lacku iz Alibunara, druga je bila Elena Kišerman iz Vladimirovaca a treća Dorina Getejanc iz Lokvi.

Najbolji sok od višanja napravila je Ana Ranđelović iz „Etno arta“, drugi je bio sok Vere Ilijev iz istog udruženja, dok je treća sa svojim sokom bila Rodika Veselinov iz udruženja „Novoseljanke“ iz Banatskog Novog Sela.

Proglašen je i najbolje uređen štand. Ove godine najlepši štand imale su „Novoseljanke“, zatim udruženje „Zlatne ruke“ iz Lokvi i udruženje „Vredne ruke Banaćanki“ iz Vladimirovaca.

Takmičenja, druženje, pesma i igra obeležili treću „Višnjijadu“ u Ovči - 2015

Iskreno verujemo da će ova manifestacija trajati dugi niz godina i da će vremenom postati kulturno nasleđe Ovče.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Psu zavezao žicu oko stomaka i bacio ga na divlju deponiju - 2015

    Psu zavezao žicu oko stomaka i bacio ga na deponiju kod nasipa

    LETNJI RED VOŽNJE: 43, 85 i 101 redukovane, 96 pojačana, ostale linije bez promena