in

Spojili su rukomet i poeziju u vaspitanje mladih sportista

Nedavno su u borčanskim osnovnim školama održani „Dani mini rukometa“ u cilju promocije sporta i samog rukometima među osnovcima. Zanimalo nas je kako je došlo do ove akcije pa smo razgovarali sa organizatorima.

Nosioci ovog projekta, i tvorci udruženja Arena, zapravo su viši sportski trener Radulović Slaviša i Stevanović Stevan, naš dobro poznati rukometni komentator. U rad je uključen i budući profesor fizičkog vaspitanja Popović Petar.

Kako smo saznali, ideja se temelji na stvaranju visoko moralnih i vaspitnih vrednosti kod mladih sportista. Njihov prioritetni cilje je da deci, zajedno sa roditeljima i osnovnim školama, stvore zdravu sportsku sredinu u toku njihovog razvoja i odrastanja.

„Naš rad je naišao i na veliku podršku mnogobrojnih rukometnih reprezentativaca i sportskih radnika i prijatelja. Veliku podršku nam daje Petar Nenadić, jedan od naših najboljih reprezentativaca, a imali smo zadovoljstvo da je sa decom radio i trenirao Dejan Milosavljev, golman reprezentacije Srbije.“ – rekao nam jw Slaviša.

Inspirisani ljubavlju prema rukometu i pozivitnom energijom koju deca pokazuju ka ovom sportu, počeli su da pišu i pesme, o ovom sportu i deci. Pesme su stvarane kako bi predstavile jednu iskrenu emociju ka ovom viteškom sportu, ali i kao izraz dobrih vrednosti, kako bi imale pozitivan uticaj na razvoj samih mladih sportista.

Ove godine obeležili su i prvu godinu svog rada. Ugostili su RK Partizan, RK Dinamo, RK Serbon, ORK Zemun i organizovali jedan sjajan dan za druženje i igru mini rukometa. Dejan Cvetković, ispred opštine Palilula ustupio je Areni sportsku halu u Padinskoj Skeli za ovu lepu manifestaciju.

Kako kažu, najteže im pada što Borča nema adekvatnih sportskih objekata za promociju sporta. Nadaju se da će u budućnosti,  rukomet i ostali sportovi dobiti jedan, pravi sportski centar kakav Borča svakako zaslužuje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tri deponije sa leve obale u top 6 beogradskih deponija

Autobuska stajališta i dalje ruglo leve obale, ali i grada