Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Autobuska stajališta i dalje ruglo leve obale, ali i grada

u Vesti od
Tara – T2

Još jedan od problema o kome smo pisali, a koji se nikako ne rešava. Stajališta na levoj obali nisu nimalo prijatan prizor. Na svakom od njih, i oko njih, gomila otpadaka i smeća.

Samo u jednom danu dobili smo fotografije od dve naše sugrađanke. Sugrađani se često žale, smeta im ovaj otpad. Ipak, još uvek ne smeta svima i ne smeta dovoljno, inače ne bi bacali otpad tamo gde mu nije mesto.

Verujem da je ovo najveći problem današnjice. Očigledno je da toga nismo dovoljno svesni. – kaže naša sugrađanka

JKP Gradska čistoća tvrdi da se čišćenja sprovode prema propisanom planu nadležnog Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Takođe, potvrdili su da je Zrenjaninski put, u dužini do novog tržnog centra Shoppi, u njihovoj nadležnosti i da se ova trasa čisti dva puta dnevno, u drugoj i trećoj smeni.

I dok Grdska čistoća tvrdi da čisti, a građani tvrde da ne bacaju smeće, galerija najnovijih slika, sa stajališta na levoj obali, jasno prikazuje našu svakodnevicu.

Postavlja se pitanje ko je zadužen i odgovoran za ovo? Na ulazu u grad u kome se turisti neće zadržati kada ovo vide! – ljuti se jedna od sugrađanki.

Mi do sada nismo videli radnike gradske čistoće na delu. Sa druge strane, i kada čiste stanice, nemoguće je da očiste desetine metara oko stajališta, dokle doseže bačeno smeće.

Zanimljivo:  Dve nesreće, na Zrenjaninskom i Pančevačkom putu, čak sedmoro povređenih

Zato ovim putem apelujemo još jednom na sugrađane, da prestanu da bacaju smeće po autobuskim stajalištima. Većina stajališta ima kante za otpadke. A čak i kada nema, suzdržite se do prve kante!

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh