in

Autobuska stajališta i dalje ruglo leve obale, ali i grada

Još jedan od problema o kome smo pisali, a koji se nikako ne rešava. Stajališta na levoj obali nisu nimalo prijatan prizor. Na svakom od njih, i oko njih, gomila otpadaka i smeća.

Samo u jednom danu dobili smo fotografije od dve naše sugrađanke. Sugrađani se često žale, smeta im ovaj otpad. Ipak, još uvek ne smeta svima i ne smeta dovoljno, inače ne bi bacali otpad tamo gde mu nije mesto.

Verujem da je ovo najveći problem današnjice. Očigledno je da toga nismo dovoljno svesni. – kaže naša sugrađanka

JKP Gradska čistoća tvrdi da se čišćenja sprovode prema propisanom planu nadležnog Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Takođe, potvrdili su da je Zrenjaninski put, u dužini do novog tržnog centra Shoppi, u njihovoj nadležnosti i da se ova trasa čisti dva puta dnevno, u drugoj i trećoj smeni.

I dok Grdska čistoća tvrdi da čisti, a građani tvrde da ne bacaju smeće, galerija najnovijih slika, sa stajališta na levoj obali, jasno prikazuje našu svakodnevicu.

Postavlja se pitanje ko je zadužen i odgovoran za ovo? Na ulazu u grad u kome se turisti neće zadržati kada ovo vide! – ljuti se jedna od sugrađanki.

Mi do sada nismo videli radnike gradske čistoće na delu. Sa druge strane, i kada čiste stanice, nemoguće je da očiste desetine metara oko stajališta, dokle doseže bačeno smeće.

Zato ovim putem apelujemo još jednom na sugrađane, da prestanu da bacaju smeće po autobuskim stajalištima. Većina stajališta ima kante za otpadke. A čak i kada nema, suzdržite se do prve kante!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Spojili su rukomet i poeziju u vaspitanje mladih sportista

    Pri kraju gradnja Dediks kids vrtića u Borči