in

Pri kraju gradnja Dediks kids vrtića u Borči

I pored svih napora koje država ulaže da obezbedi dodatna mesta u vrtićima, veliki broj dece i dalje je „ispod crte“ za upis.

Na radost svih nas, mališana na levoj obali sve je više, deca se rađaju, nove porodice se doseljavaju, pa se često zapitamo gde će ta deca pohađati vrtić.

Jedini razuman zaključak je da je na levoj obali neophodno graditi nove vrtiće, koji će omogućiti upis sve dece i potpuno eliminisati liste čekanja.

Baš iz tog razloga, odlična vest za decu sa leve obale je, početak gradnje novog vrtića Dediks kids pod nazivom „Dediks family“ u ulici Ratnih vojnih invalida, preko puta Vidovdanskog terena, u Centru 3.

Ova privatna predškolska ustanova uspešno posluje već godinama, sa puno iskustva i vrhunskim kadrovima i jedina ustanova na levoj obali koja je radila pre uvodjenja subvencije

Kako smo saznali novi objekat će biti izgrađen po visokim standardima koje je propisalo Ministarstvo prosvete. O visokom standardu gradnje govore podaci da će vrtić imati instalaciju od negorućih kablova, sopstvena kuhinju, podno grejanje, komforne i osvetljenje prostroije, salu za fizicko, dvorište i još mnogo toga.

Ono što će svakako olakšati upis dece je i činjenica da ova predškolska ustanova već uveliko posluje u okviru sistema refundacije. Refundiranjem troškova država je  omogućila roditeljima da decu upišu u privatne vrtiće kao jednu od mera pomoci porodici i porastu nataliteta.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Autobuska stajališta i dalje ruglo leve obale, ali i grada

Oni grade šetalište i staze u Borči, sopstvenim sredstvima