in

Ispod Pančevačkog mosta građevinci naočigled svih bacaju šut i otpad

Gomile raznog otpada, razbacano staklo, građevinski šut, delovi starog nameštaja i mnoštvo napunjenih plastičnih kesa prizor je ispod Pančevačkog mosta, jednog od dva prelaza preko Dunava, udaljenog svega par kilometara od centra Beograda.

Podnožje desne strane mosta u smeru od Krnjače ka centru grada postalo je smetlište brojnim nesavesnim građanima, među kojima su i radnici građevinskih firmi koji vozilima dopremaju nepotrebni drvni otpad, cigle i drugo.

Divlji, nesavesni izvođači građevinskih radova odlažu razni otpad na ovom mestu. Sem toga, u blizini se nalazi i nehigijensko naselje, a problem stvaranja deponija na više lokacija u blizini Pančevačkog mosta pitanje je kojim se bavimo već godinama unazad“ – kaže Darko Glavaš, gradski sekretar za poslove odbrane, vanredne situacije, komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima.

Glavaš dodaje da su o tome obaveštene i nadležne službe. i da je Beokom servis“ prosledio prijavu gradskoj i opštinskoj inspekciji, pa će prostor biti očišćen za što kraće vreme. Ipak, moram da podsetim da smo u prethodne tri godine imali bar pet akcija uklanjanja deponija koje su trajale po nekoliko dana

Ovom prilikom bih apelovao na nesavesne sugrađane da se ovakve stvari ne bi ponavljale – ističe Glavaš.

U „Gradskoj čistoći“ poručuju da čišćenje pomenute lokacije nije u njihovoj nadležnosti i da „Čistoća“ bez naloga nadređenih organa nije u mogućnosti da postupa, te je neophodno prvo utvrditi čije je vlasništvo nad tom zemljišnom površinom.

Nakon što inspekcijski službenici pokrenu propisani postupak, te se utvrdi vlasništvo zemljišta, dalje uklanjanje smeća i raščišćavanje terena biće na vlasniku.

Nadamo se da će ovaj problem zaista biti rešen i da će leva obala prestati da bude mesto na koje svako odlaže svoj nepotrebni otpad.

(Izvor: Blic)

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Najviše predloga dato za rešavanje problema na levoj obali

    Bez naplate parkinga za Novu godinu i Božić