Najviše predloga dato za rešavanje problema na levoj obali - www.lobi-info.rs

Najviše predloga dato za rešavanje problema na levoj obali

2 minuta za čitanje
3

Na adresu Beokom servisa prethodne tri nedelje stiglo je oko 9.500 predloga građana za projekat „Da se radi i gradi po tvom„. Za sumu od 200 miliona dinara konkurišu žitelji 16 od 17 opština, a zasada najviše glasova je stiglo od građana Palilule.

Na osnovu prebrojanih predloga, izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava je predložena čak 194 puta. Potpuno je opravdano što je građanima to, kao i Dom zdravlja u Borči, prioritet od samog početka ovog projekta.

Još jednom podsećamo sugrađane, da su ova dva velika projekta svakako najavljena za sledeću godinu, bez obzira natrenutno prikupljanje predloga.

Na drugom mestu je takođe predlog sa Palilule kojim se traži da se očiste kanali na levoj obali Dunava, a tek na trećem mestu je izgradnja metroa, za šta je na adresu gradske uprave stiglo 143 predloga.

Među dostavljenim predlozima izdvaja se i veliki broj onih koji predlažu izgradnju Doma Kulture ili slične kulturne ustanove na levoj obali. Sugrađani su predložili  i sanaciju Pančevačkog mosta, kao i postavljanje biciklističkih staza na levoj obali, a ne zaostaju ni predlozi da se izgradi javno kupalište ili akva park.

Građani leve obale tražili su i bolju uličnu rasvetu, izgradnju vrtića i škola, pešačke staze, uređenje autobuskih stajališta, ali i rešavanje mnogih drugih problema koji nas svakodnevno muče.

Predlozi koji imaju najviše glasova podeliće 200 miliona dinara, koji su planirani u budžetu grada za narednu godinu. Dodatnih 10 miliona dobiće svaka opština. Taj novac lokalne jedinice utrošiće za manje projekte koji se konkretno odnose na tu opštinu.

Kako smo saznali, kada se prikupe predlozi u propisanom roku, sledi glasanje, pa ćemo dobiti priliku da pokažemo šta nam je najbitnije. Jedino nam je žao što problema ima daleko više nego finansijskih sredstava.

 

 

3 Comments

  1. Čišćenje kanala nema svrhu dokle god stanovnici svoje toalete prazne u isti. Voda u Krnjači se crni u kanalima i smrdi, a ljudi i dalje kanalizaciju puštaju direkt u njih. Đubre oko stanica na Zrenjanincu – za omanju deponiju. Bolje uposliti zatvorenike i one koji su na društveno-korisnom radu da čiste to. Užas.

  2. Bilo bi lepo da se urade pešačka i biciklistička staza od Crvenke do Borče. Prvenstveno zbog dece koja OŠ pohadjaju u Borči a česti su izostanci autobusa na liniji 104. takodje bi trebalo pojačati, tj postaviti bolju javnu rasvetu na Putu za Crvenku.

  3. Predlog da se pojaca linija 104 ili uvede da Ivana Milutinovica do kraja iste ulice ide i linija 105 L. Asvaltirati jos neke ulice poput JNA, 27.Marta…

Leave a Reply

Prethodna priča

Otvaranje klizališta večeras i BESPLATAN ulaz za sve!

Sledaća priča

Ispod Pančevačkog mosta građevinci naočigled svih bacaju šut i otpad

Poslednje od Vesti